Sakari Mattila kipparoi Aalesundin vaikeiden aikojen yli – ”Kieltämättä aika rankkaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Suomen A-maajoukkueen keskikenttäpelaaja Sakari Mattila toimii tällä kaudella Norjan pääsarjassa pelaavan Aalesundin kapteenina. HJK-kasvatti on saanut kokea, että kapteeninnauha tuo myös omat haasteensa.

Aalesund sai täksi kaudeksi uuden päävalmentajan. Harald Aabrekk astui puikkoihin vuoden alussa. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan.

– Ensimmäiset neljä peliä toivat vain yhden pisteen, Mattila kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Tämä riitti seurajohdolle, Aabrekk sai kenkää ja tilalle nostettiin Trond Fredriksen.

– Vaihdoksen jälkeen voitimme kolme peliä putkeen. Ne olivat hyviä voittoja, kun nousimme niissä toisella jaksolla voittoihin. Näiden pelien jälkeen vaihdoksen tuomat energiatasot laskivat ja aloimme tehdä taas virheitä ja taktinen puoli korostui.

– Ennen maaottelutauko voitimme kuitenkin Haugesundin ja pelasimme tasan Odd:n kanssa. Ne olivat tärkeitä juttuja meille.

Toinen kausi seurassa toi nauhan hihaan

Mattila pelaa toista kauttaan Aalesundissa. Täksi kaudeksi hänet valittiin joukkueen kapteeniksi.

– Kapteenin rooli on iso, kun joukkueella menee huonosti. Siinä on koko ajan suodattimena joukkueen ja valmennuksen välillä. Se oli minulle ihan uusi rooli ja kieltämättä aika rankkaa. Vanhan koutsin kanssa joukkueella oli vaikeaa koko pre-seasoninkin ajan. Siinä oli paljon riitoja ja muitakin juttuja, jotka loivat negatiivista ilmapiiriä.

– Jouduin paljon olemaan turhissa jutuissa mukana. Valmentaja kun vaihtui, tuntui että joukkueelta lähti apina selästä. Sen jälkeen ilmapiiri on ollut parempi ja olen voinut itsekin keskittyä enemmän pelaamiseen, Mattila kertoo.

Mattila on ottanut vaikeat ajat kuitenkin tärkeänä kokemuksena itselleen.

– Paljon tuli uutta kokemusta ja näiden avulla olen taas vahvempi. Nyt en enää pienistä kitise. Ja tällä hetkellä kaikki sujuu hyvin ja ihmiset taas hymyilevät treeneissä. Nyt vaan jatketaan tätä kautta ja unohdetaan vaikea alkukausi.

Aalesund on saanut 12 pelistään 15 pistettä. Sijoitus on kymmenes tällä hetkellä.

-Tavoite on sinne kuuden joukkoon, Mattila toteaa.

Joonas Sarelius

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon! 

Astana saapuu Old Traffordille! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!