Real Madridin entinen maalivahti Jerzy Dudek on kertonut tapahtumista valkopaitojen pukukopissa, kun Jose Mourinho oli vallassa Bernabeulla.

Tunnelma Real Madridin pukukopissa ei ollut aina parhaimmillaan, sillä esimerkiksi vuonna 2011 El Clasicon alla espanjalaislehdet julkaisivat sisäpiirin tietoja joukkueesta. Avaus huipputärkeän pelin alla vuodettiin julkisuuteen.

Mourinho ajatteli tuolloin joukkueessa olevan rotta ja epäilikin pukukopissa ääneen, voisiko se olla esimerkiksi Esteban Granero. Otttelun jälkeen koko joukkue saikin kuulla kunniansa.

– Missä rotta on? Kuka se on? Ehkä sinä, Mourinho totesi Jerzy Dudekin kirjan katkelman mukaan Graneroa osoittaen.

– Käännän televisioni päälle tunteja ennen peliä ja mitä v*ttua näen? Toimittaja antaa kokoonpanomme kaikille, Mourinho raivosi pelin jälkeen.

– Miten voisimme ikinä yllättää Barcan, jos joku teistä on rotta? Kyllä, rotta! Joku teistä vuoti tiedon avauskokoonpanosta ennen peliä, Mourinho oli tuskastuneena tiuskaissut.

Mourinhon mukaan vuodon takia pelisuunnitelma vaikeutui huomattavasti. Kirjan katkelmien mukaan Mourinho halusi peluuttaa keskikentällä Pepeä Lionel Messiä vastaan, koska portugalilainen osasi loistavasti puolustaa argentiinalaista.

– Kaikki oli täydellistä. Miksei se voinut toimia? Mourinho jatkoi.

Dudekin mukaan hän ei ollut koskaan nähnyt Mourinhoa yhtä tunteellisena. Valmentajakonkarilla oli kyyneliä silmissään.

Mourinho osoitti kolmea tai neljää pelaajaa pukukopissa.

– Miten te voitte tuhota sen, mitä olemme rakentaneet koko viikon? Te huijasitte minua. Mutta te huijasitte myös itseänne, perheitänne ja ystäviänne. Aion selvittää v**un vuotajan. Tosin en tiedä, tarvitseeko sitä tehdä nyt. Olen v**tun kyllästynyt ja väsynyt teihin.

Vuoden 2011 ottelu päättyi 1-1-lukemiin. Mourinho oli kirjan katkelmien mukaan kaikesta huolimatta tyytyväinen itse tulokseen.

Mourinho jätti Real Madridin kesällä 2013 palatakseen takaisin Chelseaan.