HJK:n ja Suomen jalkapallomaajoukkueen laitapuolustaja Sebastian Sorsa löysi hiljattain uudenlaisen harrastuksen.

Seitsemättä perättäistä kauttaan Klubissa pelaava Sorsa, 31, julkaisi toukokuun lopulla ensimmäisen blogikirjoituksensa aikakausilehti Imagen verkkosivuilla. Suomen A-maajoukkueessakin pelaava laitapakki kirjoittaa sivustolle niin jalkapalloilijan, perheenisän kuin normaalin kolmekymppisen miehen arkisia ajatuksia – ja vähän muutakin.

Sorsa aloitti blogin kirjoittamisen hetken mielijohteesta. Pelaajan mielestä tämä oli oiva tapa purkaa sydäntä ja pitää samalla hauskaa uudella tavalla.

– Ehkä voin näin pilke silmäkulmassa sanoa, että olen kova parantamaan välillä maailmaa ja ehkä se on joskus kotijoukoille raskasta, vaimonsa ja pian viisi kuukautta täyttävän lapsensa kanssa asuva Sorsa sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Ehkä se on sellainen kanava, missä voin toteuttaa itseäni, jutella kotona vähän vähemmän ja ehkä sitten kevyemmistä asioista.

Sorsan tekstejä lukiessa huomaa, että hän on pohtija. Hän ei tosin ainoastaan esitä kirjoituksissaan kysymyksiä, vaan pyrkii löytämään niihin myös vastauksia.

Sorsan blogin aiheet vaihtelevat, kuten kuuluukin. Jonakin päivänä tämä saattaa esittää mielipidettään siitä, kuinka raskas Veikkausliigan ohjelma on ottelutahdiltaan pelaajille, jonain toisena päivänä hän saattaa puolestaan julkaista kuvasarjan, kuinka valmistaa kotitekoisia sämpylöitä, ketsuppia, majoneesia sekä muita grillaukseen tarvittavia raaka-aineita.

– Mielestäni on muutenkin kiva kirjoitella, ja ehkä minussa on sellainen vähän filosofinen puoli. Ehkä siinä on sitten juuri siitä itsensä toteuttamisesta kyse

Ei ole täysin uusi juttu, että jalkapalloilija kirjoittaa blogia, tai jakaa ajatuksiaan mediassa omatoimisesti. Muun muassa Sorsan maajoukkuetoveri, Tanskan mestaruuden hiljattain FC Midtjyllandin kanssa voittanut keskikenttäpelaaja Tim Sparv toimii Pohjalaisen kolumnistina ja HIFK:n maalivahti Carljohan – tutummin Saku – Eriksson jakaa myös mietteitään pitämässään blogissa. HJK:n nykyinen toimitusjohtaja Aki Riihilahti kirjoittaa kolumneja Iltalehdelle. Riihilahti toimi Englannissa pelatessaan myös arvostetun The Timesin kolumnistina.

Sorsan blogia voi käydä lukemassa täältä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros