F-lohkon kärkikamppailu pelataan tänään lauantaina, kun Färsaaret ja Suomen jo kotikentällä voittanut Pohjois-Irlanti kohtaa lohkokärki Romanian Belfastin Windsor Parkilla.

Maat kohtasivat marraskuussa 2014 Bukarestissa, jolloin Romania oli puolustaja Paul Pappin maaleilla parempi numeroin 2-0.

1990-luvun kestomenestyjä Romania on viimeksi ollut arvokisoissa kesällä 2008. Nyt Romania on kuitenkin päässyt hurjaan vireeseen, vaikkei sillä vieläkään ole Gheorge Hagin kaltaisia lajin supertähtiä.

Romania on hävinnyt maaottelun viimeksi yli vuosi sitten. Sinä aikana se on pelannut yhdeksän ottelua. Voittoja niistä on kertynyt seitsemän.

Pohjois-Irlannin maajoukkueessa tiedostetaan illan ottelun tärkeys. Valmentaja Michael O’Neillin mukaan pakkoa voittaa ei silti ole.

– Tavoitteenamme on kerätä 18 pistettä niin nopeasti kuin mahdollista, ja meidän on mahdollista yltää 15 pisteeseen tänä viikonloppuna. Vaikkemme voittaisikaan, olisimme silti sarjataulukossa toisena.

Pohjois-Irlanti ei ole koskaan ennen pelannut EM-kisoissa. Se on ollut MM-kisoissa kolme kertaa, mutta viime MM-kisavierailu oli vuonna 1978.

Kello 21:45 alkava ottelu on nähtävissä suorana ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteen kautta täältä.

Lähde: Daily Mail.