Huuhkajien luottopakki Kari Arkivuolla on ollut pienoisia loukkaantumishuolia ennen elintärkeää Unkari-ottelua. Mies ei pelannut tiistaisessa Viro-ottelussa minuuttiakaan, mutta kertoi perjantaina SuomiFutis-sivuston haastattelussa olevansa pelikunnossa, mikäli Mixu Paatelaiselta käsky kentälle käy.

Ja käskyhän kävi. Arkivuo aloittaa tutusti oikealla laidalla.

– Ihan hyvältä näyttää. Olen pystynyt Viro-pelin jälkeen hyvin treenaamaan, joten siinä mielessä on hyvä tilanne huomista varten ja valmiina ollaan, Arkivuo vakuuttaa.

Unkari on vastustajana tullut Arkivuolle varsin tutuksi. Viime kohtaamisen Arkivuo kuitenkin joutui jättämään väliin ruokamyrkytyksen vuoksi, joten peli tuli seurattua katsomosta.

– Niitä vastaan on pelailtu aika monta kertaa tässä viime vuosina. He ovat vahva jengi ja viljelevät paljon keskityksiä ja jonkun verran pitkää pelaavat, jonka myötä tulee paljon kaksinkamppailuja.

Pitkät pallot pitää Arkivuon mukaan huomioida tarkoin ja vastuun keskitysten blokkaamisesta hän jättää omalle kontolleen.

– Varmistusten pitää olla kunnossa, jottei kukaan pääse karkaamaan ja laitapeli on tärkeässä osassa, kun estämme niitä keskityksiä. Kaikkia ei kuitenkaan pysty peittämään, joten boksissa pitää olla hereillä. Niistä olemme viime peleissä päästäneet maaleja. Meidän pitää olla ilkeämpiä. Olemme vissiin olleet liian kilttejä siellä. Jos ei ehdi hypätä, niin pitää ainakin taklata, ettei häviä ihan 100-0 niitä pääpalloja.

31-vuotias kokenut puolustaja tietää, minkälainen vastustaja hänellä on mitä todennäköisimmin vastassa.

– Siellä on vasen laitapelaaja minulle aika tuttu. Hän on yksi heidän parhaista pelaajistaan Balázs Dzsudzsák. Hänen vasurinsa pitää saada kuriin. Hänet pitää pyrkiä ohjaamaan laitaan, mutta pitää olla kuitenkin niin lähellä, että pystyy peittämään keskitykset.

Arkivuon usko joukkueen tekemiseen ei ole vielä kadonnut.

– Meidän pitää luottaa itseemme ja näyttää, että olemme parempi miltä tuloksemme ovat näyttäneet.

Jesse Happonen, Helsinki