Vanha urheilun viisaus kuuluu, että puolustuksella voitetaan mestaruuksia. TPS:n osalta alkukausi lupaa tässä mielessä hyvää.

Maanantaina FC TPS otti arvokkaat kolme pistettä ja pelasi jo seitsemännen peräkkäisen nollapelinsä Ykkösessä, kun FC Jazz kaatui 1-0-lukemin. Ottelun ainoa maali nähtiin 87. minuutilla, kun Jazzin puolustaja Ville Starck tökkäsi sivuvapaapotkun omaan maaliin.

TPS on päästänyt viimeksi maaleja toukokuun puolivälissä, kun se hävisi PS Kemille kotonaan 0-3. Sittemmin vain vastustajan verkko on soinut. Seitsemän nollapelin putki lienee jo Ykkösen ennätys.

– Ottelu oli tuttuun tapaan tosi tasainen. Helppoja voittoja ei tässä sarjassa saa, joten pitää arvostaa kolmea pistettä vieraskentältä. Pelimme ei ollut ihan niin kompaktia kuin aiemmin, mutta kestimme Oskari Forsmanin johdolla Jazzin rynnistyksen, päävalmentaja Mika Laurikainen kertasi turkulaisseuran nettisivuilla.

TPS löytyy sarjasta jo kolmannelta sijalta. TPS on onnistunut kääntämään tasaisia pelejä voitoksi.

– Molemmat joukkueet hätäilivät pallollisessa pelissä liikaa, ja ottelu aaltoilikin päästä päähän niin ensimmäisellä kuin toisellakin puoliajalla. Molemmilla oli tänään siis paikkansa, mutta tällä kertaa me saimme runnottua sen erikoistilannemaalin pelin loppuun, Laurikainen puhisi.