Islanti kohtaa kotikentällään Tshekin EM-karsintalohko A:n kärkikamppailussa perjantai-iltana. Maat ovat toistaiseksi onnistuneet jättämään taakseen Hollannin ja Turkin tässä kivikovassa lohkossa.

Kaksikon aiemmassa kohtaamisessa marraskuussa 2014 Tshekki nujersi Islannin 2-1 Plzenin illassa.

Islanti on ollut kotikentällään vahvassa vireessä eikä ole hävinnyt yli kahteen vuoteen EM- tai MM-karsintaottelua kotiyleisönsä edessä. Näissä EM-karsinnoissa Reykjavikissa on kaatunut jo Hollanti ja Turkki.

Vahvasti karsinnat aloittanut Tshekki jäi yllättäen maaliskuussa 1-1-tasapeliin kotikentällä Latviaa vastaan. Tasapeliä seurasi 1-0-vierastappio ystävyysottelussa kovavireistä Slovakiaa vastaan.

Molemmat maat pääsevät otteluun lähes parhailla mahdollisilla kokoonpanoilla. Ottelu alkaa perjantai-iltana kello 21:45. Se on nähtävissä suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteen kautta täältä.

Seuraa heitä:

Petr Cech, Tshekki. Arsenaliin huhuiltu veskari lähestyy Tshekin ennätystä pelatuissa maaotteluissa. Ennätys on Englannin vuoden 1996 EM-kisoissa takatukallaan ja taidoillaan ihastuttaneen – ja ManU:n sokaisseen – Karel Poborskyn nimissä. Cechillä on ennen perjantain ottelua 113 maaottelua. Poborsky keräsi urallaan 118.

Eidur Gudjohnsen, Islanti. 36-vuotias islantilaislegenda palasi maaliskuussa noin puolentoista vuoden tauon jälkeen maajoukkueeseen: tuloksena ensimmäinen maaottelumaali lähes kuuteen vuoteen. Kolbeinn Sighthorsson on Islannin suurin tähti, mutta toisen polven maajoukkuehyökkääjä pystyy edelleen antamaan hyvää taustatukea.