Jalkapallon U21-ikäluokan EM-turnaus potkaistaan tänään käyntiin Tshekeissä.

Turnauksen avauspäivänä on ohjelmassa kaksi kamppailua kun ensin isäntämaa kohtaa Tanskan klo 19.00 Suomen aikaa ja klo 21.45 Saksa ja Serbia iskevät yhteen.

Tshekki pääsi turnaukseen isännän roolissa ja sen taso on arvoitus. Tanskan ryhmityksen ehkä mielenkiintoisin pelimies on Bayern Münchenin 19-vuotias Pierre-Emile Höjberg, joka pelasi viime kaudella yhteensä 24 Bundesliiga-ottelussa. Suuri osa näistä tuli lainalla Augsburgissa, mutta tanskalainen keskikenttämies näytti pärjäävänsä jo Bayernin pallorallissakin alkukaudesta.

Saksa Englannin kanssa suurimpia suosikkeja

Iltapelissä on vain yksi suosikki: Saksa. Maan nuorten ikäluokassa on tukku jo kivikovassa A-maajoukkueessakin nähtyjä pelimiehiä.

Maalille vaihtoehtoina löytyy mm. Barcelonan Mestarien liigan voittoon torjunut Marc-Andre ter Stegen tai Leverkusenin huippuvahti Bernd Leno ja hyökkäyksen syömähampaana on Hoffenheimin Kevin Volland.

Otsikoihin noussee ainakin myös Liverpoolin Emre Can ja Schalken Max Mayer.

Serbiasta löytyy myös Saksan maalta tuttua väriä. Benfica-hyökkääjä Filip Djuricic, 23, pelasi viime kaudella lainalla Mainzissa. Tosin hän jäi tehoitta 11 ottelussa syyskaudella ja pelasi kevään Valioliigaa Southamptonissa.

Duricic lyhyen uran ponnahduslauta maineeseen oli menestys SC Heerenveenissa, jonka paidassa hän iski 20 maalia 99 otteluun Hollannissa vuosina 2010-2013.

Serbia on vaarallinen. Siitä osoituksena toimikoon turnauksen karsinnan playoff-kierros, jossa maa pullautti hallitsevan mestarin Espanjan ulos kisoista.

Turnauksen kaikki ottelut näkyy suorana Elisa Viihteen kautta suomeksi selostettuina.

Katso tästä aiempi kuvagalleriamme turnauksen suurimmista tähdistä