HJK ja kazakstanilainen FC Astana pelasivat maaleitta Mestarien liigan 3. karsintakierroksen avausosan Helsingissä keskiviikkona.

Ottelun avausjakso oli tunnusteleva molemmilta, mutta toisella puoliajalla tilanteita syntyi jo reilusti molempiin päihin.

Heti jakson alussa HJK sai palloa pelattua parikin kertaa kärkimiehen Mike Havenaarin päähän vaarallisiin paikkoihin, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan.

Noin tunnin pelin kohdilla tuntui, että Astana kiristi ruuvia ja joukkue loi perä perään useita hyviä hyökkäyskombinaatioita. Pallo pyöri kertaalleen todella vaarallisesti HJK-maalin edessä, mutta parhaan avopaikan pelasti laitapakki Gideon Baah viime hetken blokillaan.

Kesken kovimman Astanan painostusjakson HJK:n hyökkäys sai yhden harvoista paikoista. Erfan Zeneli löysi rankkarialueelle juoksemassa olleen Demba Savagen. Tämä käänsi itsensä vapaaksi, mutta maalivahti torjui takakulmaan suuntautuneen laukauksen.

HJK:lla oli ratkaisun avaimet viime minuuteilla

Ottelun lähestyessä loppua Astanan suurin paine hävisi ja HJK pystyi luomaan paremmat tilanteet. Vajaa vartti ennen loppua HJK:n japanilaisvahvistus Atomu Tanaka pääsi laukomaan, mutta maalivahti torjui etukulmaan helpolle korkeudelle lähteneen vedon kulmaksi.

Ottelun vedellessä viimeisiä Tanakan keskitys löysi puolustajien keskelle hyvin nousseen Savagen, mutta pusku avopaikasta lipui takaa ohi. Näin selviä paikkoja syntyy euro-otteluissa vain kerran pari ottelua kohden ja hassi voi käydä HJK:lle kalliiksi.

Maaliton lopputulos tuntui sinänsä oikeutetulta tulokselta. Molemmilla oli yksi todella hyvä maalipaikka, mutta ne jäivät käyttämättä.

Toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan ensi keskiviikkona 5.8. Kazakstanissa. Otteluparin voittaja varmistaa paikan vähintään Eurooppa-liigan lohkovaiheessa ja pelaa playoff-kierroksella Mestarien liigan lohkopaikasta.

Tämän otteluparin häviäjäkin saa vielä mahdollisuuden hakea Eurooppa-liigan lohkopaikkaa.