HJK marssi tiistaina jatkoon Mestarien liigan 3. karsintakierrokselle latvialaisen FK Ventspilsin kustannuksella ottamalla 1-0 kotivoiton. Yhteismaalit olivat lopulta 4-1 ja jatkopaikka takaa HJK:lle ainakin neljä peliä lisää euro-otteluissa.

Joukkueen tähtipuolustaja Gideon Baah iloitsi jatkopaikasta.

– Se on erittäin tärkeää meille, että pelit jatkuvat, mutta jatkossa vastustajat tulevat olemaan paljon kovempia. Meidän pitää olla paljon valmiimpia ja keskittyneempiä jatkossa. Ei ole myöskään helppo pelata liiga- ja europelejä sekaisin keskenään. Tiedämme kuitenkin jo viime vuoden kokemuksen ansiosta, mitä se vaatii, ghanalainen kertoo.

HJK:n tuleva vastustaja ratkeaa keskiviikkoiltana Astanan ja Mariborin välisessä kohtaamisessa.

– Molemmat vastustajat tulevat olemaan vaikeita. He ovat vähintäänkin meidän tasoamme ja haluavat varmasti samaa kuin me, joten ei tule varmasti olemaan helppoa. Meidän pitää valmistautua niihin peleihin hyvin ja onnistua, kuten Ventspilsiä vastaan.

[nosto tasoitus=”oikea”]On mahtavaa olla taas mukana.[/nosto]

23-vuotiaalla puolustajalla on ollut raskas kausi loukkaantumisen vuoksi. Nyt hän on kuitenkin päässyt nauttimaan peleistä kauden tärkeimmällä hetkellä.

– On mahtavaa olla taas mukana. Olin lähes kaksi kuukautta sivussa reisivamman takia. Se on raskasta katsoa sivusta joukkueen pelejä. Nyt teen kovasti töitä, että pääsen parhaaseen vireeseen. Olen jo lähellä sitä, mutta tarvitsen lisää tällaisia kovia pelejä alle itseluottamukseni vuoksi. Odotan itseltäni jo parempaa seuraavissa peleissä.

Baah onnistui viime kaudella varsinkin europeleissä ja oli vakuuttava etenkin topparin tontilla. Nyt ghanalainen kuitenkin on pelannut viime ottelut vasemman puolustajan paikalla.

– Joukkueeseen pitää vain sopeutua. Meillä on iso joukkue ja monta topparia, joten jos minun käsketään pelata laitapakkina, sen teen. Siellä pitää myös onnistua, kuten keskelläkin. Olen joukkuepelaaja, eli aina parhaani siellä, mihin minut laitetaan ja toivon joukkueen parasta, Baah sanoo.

Jesse Happonen, Helsinki