Rovaniemen Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi ovat pelanneet ensimmäisen puoliajan Veikkausliigan kärkikamppailusta uudistetulla Rovaniemen Keskuskentällä. Ensimmäinen puoliaika oli RoPS:n hallintaa, ja joukkue johtaakin ansaitusti 2-0.

RoPS siirtyi 1-0-johtoon 16. minuutilla. Tilanteessa maalivahti Ricardon pitkä avaus vapautti Juha Pirisen maalintekoon. HJK:n puolustuksessa Sebastian Sorsa ja Valtteri Moren näyttivät molemmat tekevän pienen arviointivirheen.

Lisäajalla RoPS lisäsi vielä johdon 2-0:aan Aleksandr Kokon maalilla vapaapotkun jälkitilanteesta.

HJK oli ennen ottelua sarjakärjessä 37 pisteellä. RoPS taas on sarjakakkosena neljä pistettä Klubin perässä. Rovaniemeläisillä on kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna, joten sillä on hyvä mahdollisuus iskeä helsinkiläisten kantaan.

HJK on tällä hetkellä kolmen ottelun voitottomassa putkessa. RoPS:lla taas on kahdeksan ottelun tappioton putki alla.