HJK pelaa viime vuoden tapaan ystävyysottelun huippuluokan joukkuetta vastaan, kun Liverpool saapuu kylään tulevana lauantaina Olympiastadionille.

Liverpoolille ottelu on tärkeä osa joukkueen valmistautumista Valioliigaan, joka starttaa seuraavana viikonloppuna.

HJK pelasi viime kaudellakin vastaavan huippuharjoitusottelun elokuun alussa, kun FC Barcelona oli saatu vieraaksi. Otteluilla on suuri merkitys HJK:lle taloudellisesti, kun seuraa rakennetaan yhä kilpailukykyisemmäksi Eurooppaan.

HJK kertoi viime vuonna käyttävänsä Barcelona-ottelun tuoton uuden hallin rakentamiseen ja seura rakennuttikin kuplahallin rahoilla Sonera stadionin kupeeseen Pallokentälle. Tällä HJK mahdollistaa omille junioreilleen yhä paremmat harjoitusmahdollisuudet, mikä tukeekin seuran pitkäaikaista pelaajakehitysstrategiaa.

Ajankohta ongelmallinen

Toisaalta ottelut ovat tulleet HJK:lle hankalaan ajankohtaan. Joukkue joutui siirtämään nyt Veikkausliiga-ottelun toiseen ajankohtaan, mikä ärsytti monia joukkueen faneja.

Lisäksi Liverpool-otteluviikonlopun ympärillä HJK-pelaa huipputärkeitä Mestarien liigan karsintapelejä, jolloin harjoituspeleihin panostaminen voi olla suuri riski lähellä.

Viime vuonna hanBarcelona-pelissä HJK:n silloinen ykkösvahti Mikael Törnes loukkaantui, mutta HJK löysi onnekseen hyvän vahvistuksen siirtomarkkinoilta Toni Doblasista. Jos samanlainen avainpelaajan loukkaantuminen sattuisi nyt, ei välttämättä korvaajaa löydykään pikapikaa.

Anna oma mielipiteesi keskusteluun: onko HJK:lle näistä ystävyysotteluista pelillistä hyötyä vai onko kyse puhtaasti vain taloudellisista asioista ja jopa pelillisestä riskistä tosipelien suhteen?