Chelsea on saalistanut kauden kahdesta Valioliiga-pelistä pisteen, kun avauskierroksen kotitasapeliä Swanseaa vastaan seurasi tappio Manchester Citylle sununtaina 0-3-lukemin.

Sinänsä kahdesta ottelusta ei liikaa kannata vetää johtopäätöksiä koko kauden kulusta, mutta tulosten takaa löytyy huolenaiheita myös tilastollisesti.

Chelsean on totuttu olevan ehkä jopa Valioliigan tiivein joukkue puolustuspäässä ja joukkue on usein – ainakin Jose Mourinhon aikoina – päästänyt vähiten maaleja kausien aikana.

Seuraavat tilastot ovatkin hieman huolestuttavia Chelsean kannalta.

Joukkueella on kahden kierroksen jälkeen viisi päästettyä maalia ja eniten päästettyjä vetoja (18) maalia kohti ylipäätään kaikista joukkueista Valioliigassa.

Yksi piste kahdesta avauspelistä on heikon saldo Mourinhon Chelsealle, kun mies aloittaa yhteensä seitsemännen kauden seuran peräsimessä. Viidesti kaksi avauspeliä ovat tuottanut täydet pisteet ja kerran – kaudella 2006-2007 – avauspelien saldona oli kolme pistettä.

Kolmen maalin tappio oli Mourinhon Chelsealle vasta kolmas, kun portugalilainen on johtanut seuraa 299 virallisessa ottelussa kahdella eri valmentajan pestillään.

Kun huomioi Community Shield -ottelun tappion kauden alla Arsenalille, on länsilontoolaisten kauden aloitus ollut poikkeuksellinen.

OptaJoe

@OptaJoe
18 - Chelsea have allowed their opponents more shots on target against them than any other team in the Premier League. Exposed.

Squawka

@Squawka
Points earned by Chelsea after 2 Premier League matches under Jose Mourinho:

04/05: 6
05/06: 6
06/07: 3
07/08: 6
13/14 6
14/15: 6
15/16: 1

MisterChip (English)

@MisterChiping
#mcfc 3-0 #cfc (FT) #BPL - Mourinho's third loss by 3+ goals as Chelsea manager (in 299 games)