Brighton & Hove Albion avaa tänään kautensa Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Championshipissä. Nähtäväksi jää, onko tolppien välissä suomalaista väriä.

Brightonin maalinsuulla torjuu ensi kaudella Niki Mäenpää. Heinäkuun alussa seuraan 1+1-vuotisella sopimuksella siirtynyt Mäenpää taistelee ykköstorjujan paikasta tulevalla kaudella David Stockdalen kanssa.

Viimeisimmässä harjoituspelissä ennen kauden alkua Sevillaa vastaan maalilla torjui Stockdale. Kenties Stockdale onkin vahvempi suosikki aloittajaksi tänään, mutta Huuhkaja-vahti saa varmasti mahdollisuutensa ennemmin tai myöhemmin.

– Joukkueessa on erittäin hyvää kilpailua. Jokainen pelaa nauttii mahdollisuudesta, että voi todistaa olevansa iskussa tai että on parempi pelaaja, manageri Chris Hughton pohti ryhmässä vallitsevaa kilpailutilannetta seuran nettisivuilla.

Brighton avaa kautensa kotikentällään Nottingham Forestia vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 21.45.

Albion pelaa ensi viikolla kaksi ottelua, tiistaina Liigacupia Southend Uniteda vastaan ja lauantaina Championshipiä Fulmanin vieraana. Niinpä Mäenpään debyytti virallisissa peleissä nähtäneen pian, jos ei jo tänä iltana.

Brightonin organisaatiossa pelaa myös entinen FC Interin hyökkääjä Vahid Hambo.