FC Lahti oli pelannut ennen keskiviikkoa Veikkausliigassa viisi ottelua tappiotta ja voittanut niistä neljä. Tuo putki katkesi HJK:ta vastaan.

Kuhnurit hakivat sunnuntaina komean vierasvoiton Rovaniemeltä, mutta keskiviikkona joukkue ei päässyt kapteeni Mikko Hauhian tolppalaukausta lähemmäs. HJK voitti pelin Ousman Jallow’n puolen tunnin kohdalla tekemällä maalilla 1-0.

Lahtelaisten Drilon Shala oli jälleen pelipäällä, mutta maalia ei hänkään saanut siis aikaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla vähän kävelimme, mutta toisella taas rutistimme ja olimme mielestäni paljon hallitsevampia. Meidän olisi pitänyt ensimmäiselläkin jaksolla pelata noin. Hirveän moni ei nouse, kun päästää Klubin kotikentällä johtoon, Shala harmitteli SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Minulla oli ensimmäisellä puoliajalla yksi puolittainen läpiajo, siitä olisi pitänyt tehdä. Saimme vaarallisia tilanteita, mutta ei voi olla tyytyväinen kun ei tee maaleja tai anna niihin syöttöjä.

FC Lahti palasi maanantaina lentäen Rovaniemeltä. Seuraava koitos on edessä heti sunnuntaina, kun VPS saapuu Kisapuistoon.

– Klubia vastaan on aina hyvä fiilis, ei väsymystä muista. Ja sunnuntaina jaksaa taas myös, Shala kuittasi.

FC Lahti jatkaa tappiosta huolimatta Veikkausliigan kuntopuntarin kärjessä. Joukkue on noussut viime viikkojen hyvän vireensä ansiosta sarjassa kuudenneksi.

Keskiviikon kierroksen tulokset olivat varsin mielenkiintoisia ylemmän keskikastin kannalta. Kärjessä HJK ja RoPS voittivat, mutta muut sarjajärjestyksessä SJK, Inter, IFK Mariehamn ja FC Lahti kärsivät tappiot. Kuhnureilla on matkaa pronssisijaan viisi pistettä.

Matti Heikkilä