HJK:n seuraava tärkeä ottelu on edessä jo lauantaina, kun Suomen Cupin välierässä IFK Mariehamn asettuu vastaan kotikentällään lauantaina klo 15. Samaan aikaan toisessa välierässä FC Inter ja KuPS mittelevät paremmuudesta.

YLE TV2 näyttää suorana jälkimmäisen ottelun, mutta lähetyksessä piipahdetaan myös toisen ottelun tapahtumissa.

Viime kaudella Suomen cupin voiton napannut Klubi kaatoi juuri IFK:n välierässä 1-2 Gideon Baah’n ja Mac Kandjin maaleilla.

Tuolloin perään finaalissa kaatui FC Inter rangaistuspotkujen jälkeen ja Klubi pääsi juhlimaan tuplamestaruutta. Viime syksyisestä finaalista on vielä saada uusinta, sillä toisessa välierässä kohtaavas FC Inter ja KuPS.

IFK:n hyökkäyspäässä on kosolti vaarallisuutta ja HJK-toppari Tapio Heikkilä tietääkin, että lauantaina on oman pelin kuljettava todella hyvin, jotta finaalipaikka on mahdollinen.

– Muistan viime vuoden välierästä sen, että oli todella vaikea peli meille. Menimme 0-2 johtoon, mutta IFK kavensi ja painoi lopussa rajusti päälle, Heikkilä muisteli HJK:n kotisivuilla.

– Helppoja pelejä ei IFK:ta vastaan tule ja varmasti myös tällä kertaa matsista tulee hyvin tasainen. IFK pelaa kotikentällään yleensä hyvin aktiivisesti ja uskon heidän lähtevän samanlaisella taktiikalla myös tähän otteluun. Meidän koko joukkueen puolustamisen täytyy toimia hyvin koko ottelun läpi, Heikkilä painottaa.

HJK pelaa kahden ja puolen viikon sisään elokuussa kuusi ottelua ja se näkyy väistämättä myös otteluiden kokoonpanoissa.

Härkäviikot alkoivat hyvin, sillä keskiviikkona kotikentällä kaatui FC Lahti Veikkausliigaottelussa. Lauantaisen cup-ottelun jälkeen keskittyminen käännetään ensi torstain vieraspeliin FC Krasnodaria vastaan. Nyt joukkueen keskittyminen on kuitenkin lauantain cup-välierässä.

-Yksi ottelu kerrallaan tässä on mentävä. Jos ajatukset alkavat harhailemaan seuraaviin peleihin, on kyyti varmasti kylmää. Meillä on paljon hyviä pelaajia tässä joukkueessa ja pelimme ei muutu, oli kentällä kuka tahansa, Heikkilä tuumaa.

-IFK pelaa kotikentällään yleensä hyvin aktiivisesti ja uskon heidän lähtevän samanlaisella taktiikalla myös tähän otteluun. He pelaavat hyökkäysvoittosta futista ja ovat vastustajan maalin läheisyydessä todella vaarallisia. Meidän on saatava tsemppi päälle heti ja varsinkin puolustussuuntaan on pelattava koko ottelun ajan äärimmäisen tarkasti, keskuspuolustaja jatkaa.