HJK piti Olympiastadionilla aikanaan nollan Liverpoolia vastaan peräti 240 minuutin ajan

© Kuva: Juha Tamminen

HJK kohtaa Liverpoolin tänään lauantaina neljännen kerran kotikentällään. Klubin maali pysyi aikanaan ensimmäisissä yhteenotoissa Olympiastadionilla puhtaana kokonaista 240 minuuttia ennen kuin David Burrows onnistui avaamaan Liverpoolin maalitilin joukkueen kolmannella stadionvierailulla kesällä 1990. ”Punaisten” ensimmäinen stadionkeikka oli briteille järkytys, sillä lokakuussa 1982 Atik Ismail pääsi yllättämään maalivahtilegenda Bruce Grobbelaarin juuri ennen taukoa ja maali jäi sittemmin ottelun ainoaksi.

Liverpoolin ja suomalaisseurojen välisissä matseissa omat koirat ovat purreet puolin ja toisin: syksyn 2001 molemmissa Haka-kamppailuissa olivat mukana myös Sami Hyypiä ja Jari Litmanen, joista Hyypiä onnistui stadionilla pelatussa Hakan kotiottelussa myös maalinteossa ottelun loppuminuuteilla.

”Poolin” verkkoa suomalaisseurojen väreissä on puolestaan heiluttanut kaksi brittiä. Ensimmäinen suomalaisosuman Anfieldillä viimeisteli Ilveksen valmentajana nykyään oleva Keith Armstrong ja Kuusysin voitto-osuman vuoden 1991 euro-ottelussa viimeisteli Mike Belfield.

Liverpoolin ottelussa on nähty myös muunlaista suomalaista futishistoriaa: Yksi nuorimmista eurocup-pelaajista on varmasti ollut ”taikalanne” Miika Juntunen, joka oli syksyllä 1980 vasta 15 vuoden ja 358 päivän ikäinen tullessaan vaihdosta kentällä Anfieldillä pari minuuttia ennen loppuvihellystä.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!