Jesse Jorosen viime kausi Englannissa oli loukkaantumisten sävyttämä. Nyt maalivahti alkaa olla kunnossa ja tähtää paluuseen tällä viikolla.

22-vuotias Joronen aloitti vuosi sitten kauden Fulhamin ykkösmaalivahtina Englannin Mestaruussarjassa. Kausi eteni kuitenkin rikkonaisena, eikä lainapestikään ollut suuri menestys uusiutuneen polvivamman vuoksi.

Nyt Huuhkajien maalivahtiporukkaan kuuluvalla Jorosella on takana lähes ehyt harjoituskausi.

– Toivon pelaavani seuran alle 21-vuotiaiden sarjaottelussa perjantaina tai viimeistään ensi viikolla. Olen harjoitellut edustusjoukkueen maalivahtien kanssa, mutta tarkoitus on pelata ehkä kolme, neljä ottelua nuorissa, Joronen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Olen noin puolentoista kuukauden ajan harjoitellut suht täysipainoisesti, hän lisää.

Jorosen viime kesänä tekemä jatkosopimus Fulhamin kanssa on voimassa kauden 2015-2016 loppuun.

– Nyt seuraava askel on löytää lainasopimuksella joukkue, missä pelata. Ykkösliigasta on tullut kyselyitä, mutta minä en hoida sitä asiaa. Haluaisin pelata hyvin lainalla ja päästä sitten palaamaan Fulhamiin. Se on tavoitteeni.

Joronen ei ole tällä hetkellä ainut härmäläinen seurassaan. Huuhkajien keskikenttäpelaaja Sakari Mattila debytoi edustusjoukkueessa Liigacupin ottelussa sunnuntaina.

– Olen ollut paljon tekemisissä ”Saken” kanssa. Sitä peliä en nähnyt, kun Liigacupia ei televisioida ja se oli vieraissa. Todella mukavaa, kun hän on täällä, Joronen iloitsee.

Joronen odottaa oman tervehtymisensä myötä mielenkiinnolla myös tulevia maajoukkuetapahtumia. Palloliitto julkaisi keskiviikkona, että Suomen EM-karsinnat loppuun vetää Markku Kanerva apunaan Jonatan Johansson ja Mika Nurmela. Maalivahtien kanssa jatkaa Antti Niemi.

Vuoden alusta vastuun Huuhkajista ottaa ruotsalainen Hans Backe.

– Se oli varmasti hyvä nimitys. Toivottavasti joukkuekin saa ensi vuoteen hyvän alun.

Fulhamin alle 21-vuotiaat kohtaavat perjantaina Arsenalin. Mattilan edustama edustusjoukkue isännöi Niki Mäenpään Brightonia lauantaina.

Matti Heikkilä