Liverpool-luotsi Brendan Rodgers oli tyytyväinen lauantaina HJK-pelin antiin. Liverpool aloitti verkkaisesti, mutta sai ottelun edetessä yhä enemmän otetta.

2-0-voitossa maaleista vastasivat vaihdosta kentälle otettu kärkimies Divock Origi ja Philippe Coutinho neljän minuutin välein toisen jakson loppupuolella. Viimeisen syötön osumiin antoi kesähankinta James Milner.

– HJK oli kova ja sopiva vastus meille. He ovat keskellä kautta ja täydessä pelivireessä ja hyvässä fyysisessä kunnossa, Rodgers kommentoi HJK-pelin jälkeen.

Liverpoolin Helsingissä HJK-pelin avannut joukkue oli liki siinä kuosissa, millä joukkue aloittaa Valioliigan ensi viikonloppuna. Ryhmästä puuttui kuitenkin kaksi kesän suurhankintaa Christian Benteke ja Roberto Firmino. Poissaoloihin oli kuitenkin selvät syyt.

– He ovat vasta liittyneet joukkueen harjoitusvahvuuteen. Firmino oli pidennetyllä lomalla maajoukkuepelien [Etelä-Amerikan mestaruusturnaus] vuoksi. Benteke liittyi seuran vahvuuteen vasta viikolla siirtonsa jälkeen, Rodgers kertoi.

Tuoreet miehet ja muutkin kotiin jääneet Liverpool-pelaajat pitävät pelituntumaa yllä sununtaina, kun joukkue pelaa vielä kolmostason Swindonia vastaan harjoituspelin.

– He [Benteke ja Firmino] pelaavat sunnuntaina jonkin verran. Se, että he eivät olleet Helsingissä mukana, ei johdu vastustajan tasosta. Päätimme, että heidän on parempi jäädä harjoittelemaan kotiin, jotta ovat kunnossa liigan starttiin.

Kai Lintinen, Olympiastadion
Twitter: @kailintinen