Lum Rexhepin kuluva kausi on toistaiseksi ollut loukkaantumisten pilaama.

Täksi kaudeksi FC Hongasta Norjan pääsarjajoukkue Lilleströmiin siirtynyt keskuspuolustaja Lum Rexhepi, 22, on kärsinyt loukkaantumisista koko kauden. Ensimmäinen vaiva oli takareiden tulehdusperäinen rasitusvamma, minkä aiheutti Lilleströmin maaliskuussa järjestetty Espanjan harjoitusleiri.

Kun takareisivamma oli selätetty, uusi vaiva astui kuvioihin. Lilleströmin reserveissä Norjan kolmanneksi korkeimman sarjatason ottelua kesäkuussa pelannut Rexhepi loukkasi nilkkansa kaksinkamppailutilanteessa pahasti. Vastustajan kanssa pääpallon voitosta kisaillut suomalaistoppari laskeutui hyppynsä jälkeen maahan huonossa asennossa, jonka takia nilkan nivelsiteet menivät poikki. Oli sanomattakin selvää, että vamma vaati leikkaushoitoa.

Nyt leikkauksesta on kulunut reilut viisi viikkoa. Rexhepi saa jämerän nilkkatuen pois jalastaan alustavan diagnoosin perusteella 3-4 viikon kuluttua, jonka jälkeen hän uskoo toipuvansa melko pian täyteen harjoituskuntoon.

– Puhuin torstaina fysioterapeutin kanssa ja hän sanoi, ettei toivo tästä kaudesta ole vielä menetetty. Se oli minulle todella tärkeä tieto, Rexhepi sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Suomen uudeksi Sami Hyypiäksi pari vuotta sitten tituleeratun Rexhepin tämän kauden tavoitteet ovat pirstaloituneet vammojen vuoksi. Pelaajan tarkoituksena oli vakiinnuttaa pelipaikka uuden joukkueen avauksessa, debytoida Norjan Tippeliigassa ja lunastaa näytöillä sopimus seuraan myös ensi kaudeksi.

[nosto tasoitus=”vasen”]Olen asettanut tavoitteekseni, että olisin käytettävissä lokakuun lopulla.[/nosto]

Tippeliiga päättyy marraskuun alkupuolella. Rexhepi uskoo seuraavien kolmen kuukauden olevan tarpeeksi pitkä aika siihen, että nilkka ehtii kuntoutua. Hän toivoo saavansa loppukauden aikana vastuuta edes yhdessä Norjan pääsarjan ottelussa.

– Lihasta ei ole vielä hirveästi oikeasta jalasta lähtenyt. Siinä mielessä kaikki näyttää hyvältä sen suhteen, että voisin pelata vielä tällä kaudella.

– Olen asettanut tavoitteekseni, että olisin käytettävissä lokakuun lopulla. Ei sitä nyt kannata riskeerata yhden pelin takia, mutta minulle se olisi tosi tärkeää, että saisin pelata edes yhden pelin tällä kaudella, Rexhepi kertoo.

Raskain loukkaantuminen tähän asti

Viikinkien kasvatti kärsi useista kolhuista myös FC Hongassa kausien 2011-14 aikana. Rexhepin mielestäni kuluva kausi on kuitenkin ollut uran toistaiseksi vaikein, asuuhan hän ensimmäistä kertaa yksin ulkomailla ammattilaisjalkapalloilijana.

Lilleström on ollut ymmärtäväinen puolustajansa suhteen, ja antanut tälle luvan vierailla Suomessa niin usein kun haluaa nilkkatuen käyttöjakson aikana.

– Minulla on ollut paljon loukkaantumisia, mutta nyt olen ensimmäistä kertaa vieraassa maassa. On selkeästi ollut siinä mielessä raskain loukkaantuminen. Tiesin että se tulee olemaan tällaista, mutta kunhan sitä jaksaa kuntouttaa, se auttaa.

Lilleström on 17 pelatun ottelun jälkeen yhdeksäntenä 16 joukkueen Tippeliigassa. Sen ero toiseksi viimeisenä sarjassa – toisen putoajan paikalla – majailevaan Mjöndaleniin on vain viisi pistettä.

Lum Rexhepi pelasi FC Hongassa 59 Veikkausliigan ottelua, joissa syntyi yksi maali. Hän siirtyi espoolaisseuraan HJK:n organisaatiosta, jossa hän ehti pelata 13-vuotiaasta saakka.

Christos Zavros
Twitter @CZavros