Suomen A-maajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky allekirjoitti Bundesliigaseura Eintracht Frankfurtin kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Hradecky on kulkenut pitkän tien unelmaansa.

Hradecky pelasi viimeisen pelinsä Bröndbyn riveissä torstaina, kun kööpenhaminalaisseura kohtasi Omonian Eurooppa-liigassa. Hradeckyn kannalta Bröndby-ura päättyi mielenkiintoisella tavalla, kun hän sai punaisen kortin. Se jäi hänen viimeiseksi teokseen Bröndbyn paidassa.

– Mies on innoissaan ja iloinen. Torstailta tuli hyvät jäähyväiset, kun otin nätisti punaisen. Loistava fiilis kuitenkin, Hradecky heittää.

TPS-kasvatti otti rohkean askeleen 18-vuotiaana, kun hän siirtyi tanskalaisen Esbjergin riveihin. Kärsivällisesti hän odotti vuoroaan ja käytti sen hyväkseen. Loistavat otteet toivat lopulta sopimuksen suurseura Bröndbyhyn, josta matka jatkuu nyt Bundesliigaan. Eintracht Frankfurt maksoi maalivahdista reilut kaksi miljoonaa euroa.

– Pikku-Lukesta melkoisen päivitetty versio tällä hetkellä. Täytyy kiittää Esbjergiä ja Bröndbytä, että he jaksoivat kehittää ja antaa sauman. Ilman heitä tämä ei olisi ollut mahdollista. On tässä itsekin saanut duunia tehdä. Olen myös ollut onnekas, että olen välttynyt loukkaantumisilta, Hradecky kiittelee.

Hradecky matkasi Frankfurtiin suoraan Kyprokselta ja otti tuntumaa uuteen seuraansa heti perjantaina. Ensivaikutelma oli positiivinen.

– Olin perjantaina ensimmäistä kertaa treeneissä ja kaikki ottivat hienosti vastaan. Ei olisi voinut saada parempaa ensikuvaa pelaajista ja taustoista. Tuli heti kodikas fiilis. Itse luotan siihen, että pystyn olemaan niiden miljoonien arvoinen. Samanlaisia palloja täällä tulee kuin muuallakin, mutta kulissit ovat vain isommat.

Salttu Forsström