– Olen todella onnellinen päästyäni taas kentälle. Olen todella iloinen.

Näitä kahta lausetta HJK:n tuore hankinta Taye Taiwo hoki medialle väsymättä Stadin derbyn päätyttyä tasatulokseen 1-1. Nigerialaisen kasvoilla loisti leveä hymy.

2010 MM-kisakävijä oli koko viime kauden Turkissa pelaamatta. Siitä huolimatta debyytti Helsingissä toi heti täydet minuutit – vaikka vasen laitapakki saapui Helsinkiin vasta lauantaina ja hädin tuskin muisti pelikaveriensa nimiä.

– Valmentaja (Mika Lehkosuo) sanoi, että meillä on peli maanantaina, ja että olisinko valmis pelaamaan. Vastasin, että miksi ei. Hän kysyi olenko varma, ja sanoin kyllä, Taiwo kertasi SuomiFutis-sivustolle.

Vaikutit jaksavan ihan hyvin loppuun asti?

– Olen todellinen ammattilainen. Vaikka en ole pelannut, olen treenannut todella kovaa. Jos en olisi treenannut, en olisi nyt pelannut 90 minuuttia, Taiwo järkeili.

Sen sijaan tekonurmi tuntui yllätykselliseltä.

– Tämä taisi olla elämäni toinen peli tekonurmella. Se oli vähän vaikeaa, mutta kauden loppuun mennessä totun siihen varmasti paremmin.

AC Milanissakin pelannut Taewo pelaa Helsingissä loppukauden mittaisella sopimuksella. Paperissa on optio, jonka mukaan seura voi halutessan lunastaa kontrahdille vuoden jatkon.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant