Lauantaina Twitterissä levisi hauska ja hämmentävä kuva miehestä, joka istui valioliigapelin katsomossa peliohjaimen kanssa.

Se, mitä miehen käsissä oli, näyttää kovasti Xbox-ohjaimelta. Nuori huppariin sonnustautunut seuraaja käytti kapistusta lehdistökatsomossa kesken Newcastlen ja Arsenalin välisen väännön. Kukaan paikalla olleista ei tuolloin tajunnut, mistä ihmeestä oli kysymys.

Ihmeteltiin jopa halusiko nuorukainen vain todella realistisen FIFA-kokemuksen? Oliko hän yksinkertaisesti menettänyt järkensä?

Kuvan toi julkisuuteen Northern Echo -lehden toimittaja Richard Mason.

The Independent -lehti tietää nyt paljastaa, ettei mies ollut menettänyt järkeään. Hänen käsissään silti todellakin oli Xbox-ohjain, jonka avulla hän keräsi dataa ChyronHego-yhtiölle.

Yhtiö käyttää peliohjainta sekä kuutta eri kameraa ja kolmea avustajaa joka pelissä saadakseen tarkasti dataa taltioiduksi. Asiasta kertoi firman pomo David Eccles i100.co.uk:lle.

Eccles kertoi sivustolle, että firma kerää kaikenlaista dataa pelaajista ja tuomareista – pelaajien välistä etäisyyttä, nopeutta ja muutakin mitataan pelitapahtumien aikana.

– Keräämme myös pallonhallintaa, ja sitä varten Xbox-ohjain on, Eccles selvitti.

Nähdynkaltainen analyytikko on paikalla jokaisessa valioliigapelissä. Tuskinpa seuraavalla kerralla häntä ihmetellään yhtä paljon.