Everton syvensi Chelsean lamaa Valioliigassa lauantaina voittamalla kotonaan hallitsevan mestarin 3-1-lukemin.

Tappio oli Chelsealle jo kolmas kauden viiteen ensimmäiseen peliin ja sarjasijoitus on 17:s. Eroa kärkijoukkue Manchester Cityyn on jo 11 pistettä.

Joukkueiden managerit olivat ottaneet pelin jälkeen sanallisesti yhteen. Everton-luotsi Roberto Martinez oli ollut kommentoimassa osalle mediaa pelin tapahtumia ennen varsinaista mediatilaisuutta, niin Jose Mourinho oli läksyttänyt tätä siitä, että vierasjoukkueen täytyy saada ensimmäinen lehdistötilaisuus matkustavana joukkueena.

Martinez oli kuitannut, että hänellä ei ole asian kanssa mitään tekemistä, jonka mukaan Mourinho oli tiettävästi sadatellut hänelle. Martinez ihmetteli medialle Mourinhon kahta eri luonnetta – tuloksesta riippuen.

– Kun he voittivat meidät viime vuonna 6-3-lukemin, hän oli niin mukava mies. Pidän hänestä enemmän sellaisena, Martinezia siteerattiin.

Everton näpäytti Chelseaa jo siirtomarkkinoilla

Taustalla vaikuttanee myös se, että Chelsea yritti koko kesän saada toppari John Stonesia Evertonista, mutta useakaan tarjous ei mennyt läpi. Varsinaisessa lehdistötilaisuudessa Martinez väitti, että managerien välit ovat hyvät.

– Olen ollut futiksessa mukana tarpeeksi pitkään, että ymmärrän tapahtumat hyvin. Millä tahansa seuralla on oikeus lähestyä pelaajiamme sääntöjen puitteissa ja meillä on sama oikeus hylätä heidän lähentelynsä.

– Olemme imarreltuja siitä, että Chelsean kaltainen seura on kiinnostunut yhdestä pelaajastamme.

Lähde: Daily Mail -lehden verkkosivut.