Suomen A-maajoukkueen tärkeimpiin pelaajiin lukeutuvan Roman Eremenkon terveystilanne askarruttaa joukkueen määräaikaista päävalmentajaa Markku Kanervaa.

Huuhkajien ja venäläisen TsSKA Moskovan keskikentällä pelaava Eremenko ei pystynyt osallistumaan syyskuun kahteen EM-karsintaotteluun Kreikkaa ja Färsaaria vastaan. Eremenko poti silloin nivusvammaa.

Suomea kuluvien EM-karsintojen loppuun asti käskyttävä Kanerva valitsi Eremenkon Romaniaa ja Pohjois-Irlantia vastaan ensi viikolla pelattaviin karsintaotteluihin, vaikka täysiä takeita 28-vuotiaan pelurin kunnosta ei ole. Eremenko on pelannut kahdessa edellisessä Venäjän pääsarjan ottelussa ensin puoliajan, sitten viimeisen 15-minuuttisen.

– Romanin tilannetta tarkkaillaan. Hänellä on tosiaan vielä Mestarien liigan peli edessä, ja sarjapelikin vielä siinä (ennen Romania-ottelua). Pieni kysymysmerkki, ilman muuta, Kanerva sanoi tiistaina maajoukkueen tiedotustilaisuudessa.

– Seurataan tilannetta ja mennään päivä-kaksi ja viikko kerrallaan. Olen hyvin luottavainen sen suhteen, että Roman olisi vielä käytettävissä, hän jatkoi.

Eremenkon mukanaolo olisi Suomelle vähintäänkin toivottavaa, jos joukkue haluaa säilyttää mahdollisuutensa selviytyä ensi kesänä Ranskassa pelattaviin EM-kisoihin. Suomi on F-lohkossa neljäntenä, kolmen pisteen päässä pykälän ylempänä olevasta Unkarista. Lohkon kolmas selviytyy jatkokarsintoihin.

Eremenko lienee mukana TsSKA:n kokoonpanossa huomenna keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa PSV Eindhovenin kotikentällään. Ottelu alkaa klo 21.45.

Suomi kohtaa kahdessa viimeisessä EM-karsintapelissään ensin Romanian vieraskentällä 8.10. ja sitten Pohjois-Irlannin Helsingissä 11.10.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros