HJK:n alle 19-vuotiaiden joukkue kohtaa tänään keskiviikkona skotlantilaisjätti Celticin vastaavan Uefa Youth Leaguessa, eli tutummin nuorten Mestarien liigassa.

Täksi kaudeksi nuorten Mestarien liiga uudistui. Kilpailuun tuli mukaan ”Mestarien polku”, jossa Klubikin pelaa. Mestarien liigan edustusjoukkueiden (aikuisten sarjat) nuorisojoukkueet pelaavat entiseen malliin lohkovaiheen, josta kaksi parasta menee jatkoon lohkoa kohden.

Mestarien polussa kilpailussa mennään eteenpäin pudotuspelimaiseen tyyliin, eli otteluparin voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle. Häviäjän osalta kilpailu päätyy.

Niin lohkovaiheessa kuin Mestarien polussa on mukana 32 joukkuetta. Kilpailun joukkuemäärä tuplaantui täksi kaudeksi.

HJK on ensimmäinen kilpailussa mukana oleva suomalaisseura. Mikäli se kukistii Celticin alle 19-vuotiaat kaksiosaisessa otteluparissa, joukkue kohtaa toisella kierroksella kyproslaisen Apoelin tai unkarilaisen Felcsútin.

Mestarien polun toisen kierroksen jälkeen kilpailun eri lohkot yhdistyvät ja toisen kierroksen voittajat kohtaavat lohkovaiheen lohkokakkoset. Kyseisen otteluparin voittajat kohtaavat lohkovaiheen lohkoykköset, silloin on mukana enää 16 joukkuetta. Siitä eteenpäin edelään kaksiosaisilla ottelupareilla.

Kilpailussa pelataan U19 joukkueilla, mutta mukana saa olla myös kolme U20 pelaajaa. HJK:n ”yli-ikäiset” pelaajat ovat Sebastian Dolivo, Sebastian Dahlström ja Karim Zine.

Dahlström odottaa keskiviikon kotiottelusta Celticiä vastaan tiukkaa kamppailua.

-Me luotamme omaan palloliseen pelaamiseemme ja lähdemme pelaamaan omien vahvuuksiemme kautta. Celticillä on vahva ja fyysinen joukkue ja heidän kanssaan ei parane lähteä liikaa kaksinkamppailupelaamiseen. Tiukka ottelu tästä tulee, siitä olen varma, Dahlström sanoi HJK:n sivuilla ottelupäivän aattona.

Samoilla linjoilla on myös HJK:n U19-joukkueen päävalmentaja Toni Koskela.

-Celtic pyrkii pitämään otteluissaan yllä todella kovaa tempoa. Heillä on hyvin juoksuvoimainen ja fyysinen joukkue, joka on kaksinkamppailuissa ja erikoistilanteissa vahva. He puolustavat aggressiivisesti ja haluavat saada riistoja hyökkäyspäässään. Meidän on päästävä pelaamaan omilla vahvuuksillamme, eli pallon kanssa. Lisäksi meidän on muistettava, että tässä pelataan kaksi ottelua, jolloin yksittäisen ottelun tuloksella on poikkeuksellisen suuri merkitys.

Dahlström ja muu joukkue koostuu pääasiassa Klubi 04:ssa tällä kaudella pelaavista pelaajista. 04:lla on hyvä kausi allaan, sillä sinivalkoiset ovat Kakkosen itäisen lohkon piikkipaikalla kierros ennen sarjan päättymistä.

Nousukarsintapaikka on plakkarissa, mikäli 04 saavuttaa yhdenkin pisteen lauantaina Susia vastaan. Edellisessä kotipelissä helsinkiläiset kaatoivat FC Futuran peräti 6-0 komean esityksen jälkeen.

-Futuraa vastaan teimme hyvin töitä yhdessä. Jos pystymme samaan Celticiä vastaan, uskon että he ovat voitettavissa. Tämä on meille varmasti kauden toistaiseksi isoin ottelu ja tietysti se näkyy myös valmistautumisessa. Tällaisesta matsista saa varmasti jokainen paljon energiaa ja pelaa hyvän pelin, Dahlström tuumasi.

-Nämä ottelut ratkeavat aina pieniin asioihin. Yksi mikä voi kääntää homman meille on yleisön tuki. Tarvitsemme mahdollisimman paljon yleisöä tueksemme. Ison yleisön edessä pelaaminen on aina mahtavaa ja se tuo vielä pienen lisäpotkun meidän pelaamiseemme.

Nuorten mestarien liigan ottelu HJK U19-Celtic U19 pelataan tänään keskiviikkona 30.9. kello 18.30 alkaen Töölön Sonera-stadionilla, Helsingissä.