Hieno mies.

Se taisi olla yleisin määritelmä, jota Huuhkajien entiset ja nykyiset pelaajat maanantaina spontaanisti antoivat Petri Pasasesta, joka ilmoitti hienon uran päättyvän tähän syksyyn.

Voisikohan suomalainen joukkueurheilija mukavampaa kuvausta itsestään toivoa, etenkin kun heti seuraavat sanat ovat ja hieno pelaaja.

Petri Pasanen on suomalaiseksi jalkapalloilijaksi suuri, mutta muun muassa Antti Niemi esitti sivustomme haastattelussa arvelunsa siitä, että Suomessa Pasasen suuruutta ei täysin ymmärretä.

Yksi syy siihen on suomalaisittain aika tavanomainen: Peetu ei urallaan ole koskaan ollut julkisuuden perään, eikä hän ole koskaan erityisemmin viihtynyt esillä jalkapallon ulkopuolisten asioiden parissa.

Viime kesän MM-kisojen aikaan luottopuolustaja suostuikin hivenen yllättäen Ylen asiantuntijakommentaattoriksi. Ja yhtä kova yllätys monelle oli varmasti miehen rauhallisen analyyttinen ulosanti, joka teki vaikutuksen kerrasta.

Kuusysin kasvatti kiersi Hollannin, Saksan, Englannin, Tanskan ja Itävallankin ammattilaiskentät voittaen Hollannin ja Tanskan liigamestaruuden sekä kuusi erilaista cup-pystiä. 76 maaottelustaan peräti 49 on MM- tai EM-karsintaotteluita, eikä pitkässä listassa ole ainuttakaan ns. talvimaaottelua.

Teot puhukoot puolestaan, kuten ne ovat Pasasen kohdalla aina tehneet. Hattu päästä Huuhkajien luottomiehelle!

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant