Komean ja ainutlaatuisen jalkapallouran tehnyt FC Lahden puolustaja Petri Pasanen ripustaa nappulat naulaan kuluvan kauden jälkeen.

35-vuotias Pasanen saapui kesken viime kauden takaisin synnyinkaupunkiinsa Lahteen 14 vuoden ulkomaan kiertueen jälkeen. Puolustajakonkari kertoo, että lopettamispäätös ei lopulta ollut vaikea.

– Sain jalkapallolta ja urheilu-uralta mitä halusin, sain pelata pitkän uran terveenä. Ei tämä ole vaikea päätös, koska se tapahtuu omasta tahdosta, Pasanen kommentoi seuran kotisivuilla.

– Tuli 35 mittariin, sain itse tehdä päätöksen. Lopettaminen voi tapahtua myös loukkaantumisen kautta tai siten, että joku tekee päätöksen puolestasi. Se, että itse pääsee päättämään, milloin lopettaa, on tietysti näistä vaihtoehdoista paras, Pasanen jatkaa.

Pitkän kansainvälisen uran tehnyt Pasanen on Suomen yksi kaikkien aikojen jalkapalloilijoista. FC Kuusysin kasvatti pelasi uransa aikana muun muassa Ajaxissa, Werder Bremenissä, FC Red Bull Salzburgissa, Portsmouthissa ja Aarhus GF:ssä.

Pasanen pelasi lukuisia otteluita Mestarien liigassa ja pääsi vuonna 2009 myös UEFA Cupin finaaliin. Suomen A-maajoukkueessa ”Patruuna” pelasi kunnioitettavat 76 ottelua, joissa hän teki yhden maalin. Petri Pasasen viimeinen ottelu ammattilaisjalkapallolijana tulee olemaan Veikkausliigakauden päätöskierroksen kamppailu FC Lahti – RoPS.