Valmentajalegenda Sir Alex Ferguson taustoittaa uudessa kirjassaan Paul Pogban lähtöä Manchester Unitedista.

Pogba jätti ManU:n vuonna 2012 ja siirtyi Juventukseen vain noin 1,1 miljoonan euron suuruisella siirtokorvauksella. Silloin Ferguson syytti ranskalaista kunnioituksen puutteesta, mutta nyt entinen valmentaja on sysännyt syyt Pogban lähdöstä tämän agentin Mino Raiolan harteille.

– On olemassa yksi tai kaksi jalkapalloagenttia keistä en yksinkertaisesti pidä, ja Mino Raiola – Paul Pogban agentti – on yksi heistä, Ferguson paljasti Leading-opuksessaan.

– En pystynyt luottanut häneen ensitapaamisestamme lähtien. Hänestä tuli Zlatan Ibrahimovicin agentti kun hän vielä pelasi Ajaissa, ja aikanaan hän ajautui edustamaan Pogbaa, kuka oli silloin vielä 18-vuotias, Ferguson kertoi.

Fergusonin mukaan Pogban lähtö Unitedista johtui pitkälti siitä, että Raiola astui kuvioihin. Agentti sai kallistettua nuorukaisen pään siihen suuntaan, että on oikea päätös hylätä Englannin suurseura United ja katsella uusia ympyröitä jotain muualta.

– Hän ja minä olimme kuin öljy ja vesi. Menetimme mahdollisuutemme, kun Raiola pyrki Paulin ja hänen perheensä suosioon. Lopulta pelaaja siirtyi Juventukseen, Ferguson sanoi.

Pogban, nyt 22, siirto Juventukseen näyttää osoittautuneen erinomaiseksi valinnaksi. Hän on voittanut Italian Serie A:n mestaruuden joukkueen kolmesti kausina 2013-15, Italian supercupin niin ikään kolmesti vuosina 2012, -13 -ja 15. Viime vuonna ”Vanha rouva” selvisi Mestarien liigan loppuotteluun, jossa se taipui FC Barcelonalle.