SJK menetti ainakin hetkeksi Veikkausliigan piikkipaikan RoPS:lle, kun rovaniemeläiset kaatoivat VPS:n sunnuntaina.

Seinäjokelaiset voivat kuitenkin nousta takaisin kärkeen kahden pisteen päästä, mikäli joukkue voittaa kierroksen ottelussaan HIFK:n vieraissa maanantaina.

– IFK:lla on hyvä ja vaarallinen ryhmä, joka pelaa hyvin yhteen nimenomaan joukkueena. He pystyvät myös tekemään maaleja. He pelaavat omalla kotikentällään, omien faniensa edessä, joten he todella haluavat näyttää, että pystyvät pelaamaan hyvin myös meitä vastaan, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuran kotisivuilla.

– Siitä tulee kova peli ja se on kova paikka vierailla. Siellä on iso kenttä ja he tykkäävät levittää palloa koko sen leveydeltä. Meillä on toki hyvä tulos mukanamme viime ottelusta HJK:ta vastaan, mutta emme saa antaa sen nousta päähämme, vaan meidän täytyy keskittyä huolella tähän, Wayne Brown komppaa.

Taistelu sarjan kärjessä on tasaista. Eroa kärkijoukkueiden välillä on kaksi pistettä ja RoPS on pelannut ottelun enemmän. Sarjakolmonen HJK on jo kuusi pistettä SJK:sta yhtä monella ottelulla.

– Tiedämme että yksikin huono peli voi tiputtaa meidät ulos. Meillä on siten tavallaan neljä cup-finaalia jäljellä ja keskitymme niihin siten. Kaikki on omissa käsissämme ja kun hoidamme oman hommamme huolella, niin tulokset puhuvat puolestaan, Brown päättää.

SJK on voittanut kauden kaksi aiempaa kohtaamista yhteismaalein 6-1.