Suomen puolustuksessa täydet minuutit perjantaina pelannut Joona Toivio oli ennen kaikkea tyytyväinen Huuhkajien joukkuepelaamiseen.

Suomen 1-0-voitto Kreikasta ei tullut perjantai-iltana helpolla. Helleenit olivat ottelun hallitsevampi osapuoli, eikä Suomi saanut pidettyä palloa lähellekään yhtä paljon kuin kotijoukkue. Joel Pohjanpalon 75. minuutin onnistuminen takasi kuitenkin Huuhkajille EM-karsintojen toisen voiton.

Topparina pelannut Toivio kiitteli joukkueen työmoraalia ja uhrautuvaisuutta. Hänen mielestään näytti pitkästä aikaa siltä, että joukkue puhalsi koko pelin yhteen hiileen.

– Mahtavaa työtä koko joukkueelta. Pelasimme joukkueena todella hyvin ja kaikki tekivät töitä toistensa eteen, Toivio sanoi Palloliiton sivuilla.

Suomelle perjantain nollapeli oli ensimmäinen kuluvissa EM-karsinnoissa. Oman pään säilyminen puhtaana oli ensiarvoisen tärkeää varsinkin puolustuspään pelaajille.

– Se tuli sen kautta, että teimme töitä joukkueena todella paljon. On tietysti paljon helpompi voittaa pelejä, kun pidetään nolla, Toivio painotti.

Seuraavaksi Suomen vireen punnitsee Färsaaret, joka saapuu maanantaina Helsingin Olympiastadionille. Toivio toivoo, että paikan päälle saapuisi mahdollisimman moni kotijoukkueen kannattaja.

– Nyt on tietysti tärkeää levätä pari päivää ja kerätä energiaa maanantaita varten. Kannattaa ehdottomasti tulla kannustamaan meidät voittoon ja tulla katsomaan hyvää jalkapalloa maanantaina. Lähdetään kaatamaan Färsaaret, Toivio päätti.

Lähde: Palloliiton verkkosivut