Suomen jalkapallomaajoukkueen määräaikainen päävalmentaja Markku Kanerva ei harmistu siitä, että Suomen ensi viikon torstaina vieraskentällä käytävä EM-karsintakamppailu Romaniaa vastaan pelataan tyhjille katsomoille.

Romanian jalkapalloliitto uutisoi vajaat kaksi viikkoa sitten, että Romanian ja Suomen välinen EM-karsintaottelu pelataan ensi viikon torstaina 8. lokakuuta tyhjille katsomoille Uefan päätöksellä.

Kotijoukkuetta rankaistiin romanialaiskannattajien hulinoinnista aikaisemmissa EM-karsintapeleissä. Uefan mukaan romanialaisfanit muun muassa sytyttivät soihtuja Budapestissa pelatussa Unkari-ottelussa ja olivat mukana tappeluissa. Kaiken kukkuraksi fanit käyttäytyivät epäkunnioitettavasti kansallislaulujen aikana. Kreikkaa vastaan Romaniassa pelatussa pelissä havaittiin rasistista käytöstä ja soihtujen käyttöä.

Huuhkajien määräaikaisena päävalmentajana vuoden loppuun asti toimivaa Kanervaa tyhjille katsomoille pelaaminen ei sen kummemmin harmita. Hän näkee väkikadon ainoana haittana tunnelman puuttumisen.

– Se ei vaikuta millään tavalla. Toivottavasti oma flunssa ehtii hellittää, että ääni kuuluisi siellä stadionilla, koska luulen, että valmentajan viestit menevät siellä perille aika hyvin, Kanerva hymähti.

– Sinänsä positiivinen asia, mutta muuten ei. Suuremmin sillä ei ole merkitystä. Peli kuitenkin pelataan siellä kentällä 11 vs. 11. Totta kai se on fiiliksen kannalta huono asia. Kyllä me kaipaamme sitä fiilistä sinne, vaikka pelaammekin vieraskentällä, ”Rive” painotti.

Suomen on käytännössä voitettava Romania torstaina, jos se haluaa pitää haaveensa elossa ensi kesän Ranskan EM-kisoihin selviytymisestä. Suomi on F-lohkon neljäntenä kolmen pisteen erolla lohkokolmoseen Unkariin. Lohkon kolmas selviytyy jatkokarsintoihin, jonka kautta voi päästä EM-kisoihin.

Suomi kohtaa Romanian ensi viikon torstaina 8. lokakuuta. Nykyinen lohkojohtaja Pohjois-Irlanti saapuu vierailemaan Helsingin olympiastadionilla heti saman viikon sunnuntaina 11.10.

Suomi kohtasi Romanian aikaisemmin viime lokakuussa Helsingissä. Silloin tuloksena oli Huuhkajien 0-2-tappio. Pohjois-Irlantia vastaan Suomi sen sijaan pelasi maaliskuussa Belfastissa ja hävisi 1-2.

Suomella on alla kaksi voitettu EM-karsintapeliä. Se kaatoi syyskuun alussa ensin Kreikan ja sitten Färsaaret, molemmat lukemin 1-0.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros