Arsenal on tiistaina jo miltei pakkovoiton edessä Mestarien liigassa. Tykkimiehet ovat hävinneet kaksi ensimmäistä peliään, eikä tehtävä helpotu Bayern Müncheniä vastaan.

Arsenal pääsee tiistaina pelaamaan kotikentällään, ja Valioliigassa seuralla on jo kulkenut. Hyviin tuloksiin pitäisi olla mahdollisuus siis myös Euroopan ykkösturnauksessa. Siltikään englantilaisseurojen tilastot Bayernia vastaan eivät lupaile hyvää.

Viidestä viimeisimmistä vieraspelistä englantilaisseurojen kentillä Bayern on hävinnyt vain yhden. Tämä tappio tuli viime kaudella Manchester Cityn vieraana 3-2-lukemin.

Koska Arsenal on lohkojumbo, on sen onnistuttava rumentamaan tuota tilastoa.

– Heillä on hyvä joukkue täynnä hyviä yksilöitä. Todellisen osaamisensa he ovat näyttäneet liigassa, mutta Mestarien liigassa he ovat kovien paineiden alla. Arsenal tarvitsee tuloksen meitä vastaan, mutta olemme valmistautuneita siihen, Philipp Lahm kommentoi seuran nettisivuilla.

Bayernin seurapomo Karl-Heinz Rummenigge ei myöskään ole valmis antamaan armoa. Futispomo haluaa nähdä Bayernin jatkossakin siellä mihin se kuuluu – ”sarjataulukon kärjessä”.

– Olemme aloittaneet kahdella loistopelillä, ja olemme saalistaneet kuusi pistettä maalierolla 8-0. Nyt meidän täytyy todistaa osaamisemme Lontoossa, Rummenigge sanaili.

– He ovat toisena Valioliigassa. Siinä on tarpeeksi todistetta, etä Arsenal on laatujoukkue.

Euroopan kuumimmat hyökkääjät kohtaavat

Arsenalilla ja Bayernilla on heittää tiistai-iltana kehiin kaksi Euroopan kuuminta hyökkääjää. Robert Lewandowskin syysvire on tullut jokaiselle futisfanille tutuksi, mutta yhtä lailla vireessä on ollut myös Alexis Sánchez.

Sánchez on tehnyt kymmenen maalia kuuteen viime otteluun. Lewandowski on pistänyt paremmaksi ja puolestaan paukuttanut peräti 15 osumaa seitsemään edelliseen peliin.

Ottelun kannalta mielenkiintoinen seikka on myös palautuminen. Tykkimiehet ei lepuutellut lauantaina avainmiehiään Watford-voitossa. Toisaalta myös Bayern oli lauantaina kentällä, kun se jatkoi komeaa kolmen pisteen putkeaan Werder Bremenin vieraana (uutinen).

– En osaa sanoa vielä [teenkö muutoksia kokoonpanoon]. Selviä syitä siihen ei ole. Saatan vaihtaa 1-2 pelaajaa avauksesesta. Katsotaan kuinka kukin palautuu. Saatan lepuuttaa hieman Mesut Öziliä ja Alexis Sanchezia. Meidän täytyy kuitenkin pitää ottelussa vauhtia yllä, Wenger ennakoi ennen tiistaita goal.com-sivustolla.

Miten ottelussa käy?

Jos Arsenal ei onnistu siirtämään Valioliiga-virettään Euroopan ykkösturnaukseen, voi illasta tulla pitkä.

Ja jos Arsenalilla on nolla pistettä neljän ottelun jälkeen, on jatkoonpääsy jo turhankin kivikkoisen tien takana. Siksi Tykkimiehet tarvitsee hyvän tuloksen tiistai-iltana, mieluiten voiton.

Arsenalin kannalta lienee jopa onni, että David Ospina on loukkaantunut ja Petr Cech nähdään maalinsuulla. Tykkimiesten fanien kannattaa toivoa, ettei Wenger tee tähän otteluun pelaajavaihdoksia, kuten hän vähän lupaili. Tämä ei ole ottelu, jossa kierrätetään pelaajia.

Ranskalaisen ottelutaktiikan olisi myös oltava tarpeeksi inhorealistinen, jotta komeasta tuloksesta voidaan edes Lontoossa haaveilla.

Tulosveikkaus: 2-2

Arsenal – Bayern München, YLE TV2 klo 21.35 alkaen.

Betsafen kertoimet

Arsenal 3,90
Tasapeli 3,70
Bayern München 1,85