Vahid Hambo on palaamassa tositoimiin Englannissa.

20-vuotias suomalaishyökkääjä Hambo siirtyi Englannin Mestaruussarjaan Brightonin joukkueeseen heinäkuussa. Hyökkääjän piti aloittaa taival seuran alle 21-vuotiaiden joukkueessa, mutta nilkkavamma venytti debyyttiä.

Nyt Hambolla on takana kolme kuukautta elämää Englannissa eikä vielä ainoitakaan joukkueharjoituksia.

– Sitä en osaa sanoa, miten kuntoutus on venynyt näin pitkäksi. Nyt ollaan kuitenkin aivan loppusuoralla. Tiistaina oli viimeiset treenit fysioiden kanssa. Keskiviikko on vapaa ja torstaina menen ensimmäisiin joukkueen harjoituksiin, Hambo kertoo Yle Urheilulle.

Hyökkääjä on pelannut edellisen ottelunsa Interin paidassa 17. kesäkuuta.

– En edes pysty älyämään kuinka pitkä tämä aika on ollut, mutta toisaalta se on mennyt nopeasti. Jos olisin ollut Suomessa, niin olisin varmasti jo treenannut. Täällä ihmiset ovat halunneet ottaa kaiken niin varman päälle ja edetä rauhassa. Kausi on kuitenkin vasta alkanut.

– Omasta mielestäni olisin voinut mennä harjoituksiin jo aiemmin. Seura ei vain ole halunnut ottaa mitään riskiä.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen olisi varmasti mielellään valinnut Hambon edellisiin EM-karsintaotteluihin Saksaa ja Azerbaidzhania vastaan. Luotsi ihmettelikin kärkimiehen saaman hoidon tasoa lehdistötilaisuudessa. Hambo ei lähde kritisoimaan seuransa taustajoukkoja.

– Välillä on turhauttanut. Ehkä olemme tehneet liikaa samoja asioita, olisin kaivannut jotain vaihtelevuutta. He ovat kuitenkin lääkäreitä ja fysioita ja käyneet koulut. Kyllä he varmasti tietävät paremmin kuin minä.

– Minulla on vain oma mielipiteeni. Nyt jalka on sata prosenttisessa kunnossa. Siihen olen tyytyväinen, mutta tietysti olen myös pettynyt, että aikaa on mennyt näin paljon.