SJK kohtaa Veikkausliigan ratkaisevalla viimeisellä kierroksella tänään klo 13.00 FF Jaron. Ottelun panokset ovat kovat. SJK:lla on panoksena mestaruus ja Jarolla sarjapaikka. Seinäjoelle on odotettavissa myös ennätysyleisö, joten edessä on yksi kaikkien aikojen Pohjanmaan derbyistä.

Kentällä kohtaavat myös keskikentän taistoissa kaverukset Mehmet Hetemaj ja Alexei ”Losa” Eremenko Jr, joka on varmasti paksulla tussilla merkitty mies punapaitojen pelaajistosta. Kumpikin pelaajista on merkattu alustaviin aloituskokoonpanoihin. Hetemaj kehuu Eremenkon taituruutta SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Losa on todella hieno pelaaja ja huikea kaveri. Tunnen hänet tosi hyvin kentän ulkopuolellakin. Hänen visio ja pelinäkemys on liigan paras. Meidän täytyy pitää hänet pimennossa, Hetemaj sanoo.

Tehtävä ei kuitenkaan tule olemaan helppo.

– Hän on taitava kaveri ja pallo liikkuu hänen jaloissaan nopeasti. Häntä vastaan ei ole helppo pelata, koska hän näkee aukot niin hyvin. Olen pelannut häntä vastaan joskus maaotteluiden treeneissä ja silloin kun hän pelasi nyt ensimmäisen pelinsä Jarossa. Hän tuo peliin sellaisen kansainvälisen tason fiiliksen. Losa pystyisi varmasti pelaamaan kovemmassakin sarjassa, tai pelaisikin ellei olisi auttamassa isäänsä, Hetemaj kehuu.

SJK ei kuitenkaan pelaa vain yhtä miestä vastaan.

– On siellä monta muutakin hyvää pelaajaa. Kun peli on käynnissä, ei ole väliä kuka siinä on vastassa. Molemmat joukkueet ovat varmasti hyvin latautuneita, keskikenttäpelaaja tietää.

 

Jesse Happonen