HJK on tottunut voittamaan mestaruuksia. SJK ja RoPS joutuvat kovaan henkiseen paineeseen päätöskierroksilla.

HJK:n toppari Tapio Heikkilä on katsastellut loppukauden ohjelmia ja tietää, että mestaruudesta taistelevat RoPS ja SJK eivät pääse helpolla.

– Kyllähän minä katsoin mitä siellä on muilla vastassa. Vaikea kuitenkin ennalta spekuloida. Pitää kuitenkin hoitaa oma homma. Ei kenelläkään tule olemaan helppoa ja siinä mitataan kahdessa vikassa pelissä kuka sen tekee – kuka hoitaa sen oman duuninsa parhaiten – se on vahvoilla, Heikkilä toteaa Suomifutis-sivustolle.

HJK:n leirissä on kokemusta mestaruuksien voittamisesta ja tärkeiden pelien voitoiksi kääntämisestä. Rovaniemellä ja Seinäjoella ei montaa mestaria riveissä pelaa. Viimeiset ottelut näyttävät miten seuroissa paineet kestetään.

– En ole hirveästi kysellyt onko paineita, Heikkilä naurahtaa, mutta ihan varmaa on, että varmaan vähän se puntti tutisee. Vaikea sanoa miten ne käsittelevät tämän tilanteen, mutta jos joku väittää, että ei tunne yhtään paineita, niin suuresti epäilen. Mutta vaikuttaako se kuinka paljon tuloksiin? Voi vaikuttaakin – vaikea sanoa.

– Se perusduuni ja se suoritus lopulta ratkaisee. Se kuka hoitaa oman duunin eniten ilman virheitä on se mikä ratkaisee. Me ollaan tehty kahdessa viime pelissä se. Eleettömiä pelejä, ei riskejä, oltu tehokkaita ja hyvä tekemisen meininki. Mielenkiintoista katsoa miten tämä päättyy.

HJK kohtaa sunnuntaina kotonaan IFK Mariehamnin ja päätöskierroksella 25.10 vieraissa KuPS:n.

– Halutaan se kuusi pistettä vikoista peleistä ja katsotaan sitten mikä tilanne. Jos sen kuusi pistettä ottaa, niin sitten voi olla siinä mielessä tyytyväinen, että käännettiin kelkka.

Matti Heikkilä