Mixu Paatelaisen aikakaudella moni suomalainen futisfani halusi nähdä Berat Sadikin isokokoisena pelaajana Huuhkajien joulukuusen ylimmällä oksalla. Tuolloin näyttöpaikat jäivät vähiin paria vaihdosta sisääntuloa laskematta. Peliajassa pahasti Teemu Pukin ja Joel Pohjanpalon varjoon jäänyt sai kuitenkin sunnuntaina mahdollisuuden näyttää taitojaan Markku ”Rive” Kanervan ryhmityksessä Pohjanpalon rinnalla Pohjois-Irlantia vastaan EM-karsintojen päätösottelussa.

Venäjän Krylja Sovetovissa palloilevan Sadikin minuutit olivat kuitenkin ennen ottelua jälleen vaarassa seuran ohjeistuksen vuoksi, hyökkääjä kertoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Ennen peliä oli kysymysmerkki, että voinko edes pelata. Minulla ei ollut lupaa Venäjältä olla aloituskokoonpanossa. Edellisestä pelistäni on kuitenkin yli kuukausi. Sitten kun jätkiä vähän tippui pois, niin Rive kysyi pystynkö pelaamaan. Olimme sitten yhteydessä seuraani ja se oli sitten heille ihan ok. Sovimme että pelaan sen 60 minuuttia, minkä pelasinkin.

Yhden maalin karsinnoissa iskeneen Sadikin panos jäi tällä kertaa kuitenkin hieman vaisuksi ja mies ei monesti päässyt hyökkäysalueella palloon.

– En ollut ihan täysissä voimissani, mutta tärkeää kuitenkin että saatiin hyvä tulos. Nilkka tuntui hyvälle ja oli itselleni tärkeää jatkoa ajatellen että sain minuutteja.

Lopputulos 1-1 kääntyy hyökkääjän mielestä plussan puolelle.

– Jossain määrin tyydyttää. Oli kiva että saimme lopetettua nämä karsinnat positiiviseen tulokseen. Pohjois-Irlanti oli varmistanut kisapaikkansa, mutta tulivat silti ihan ykkösmiehistöllä ja halusivat myös saada hyvän tuloksen.

– Lopussa kun tulee tasoitus, niin se on ihan kiva fiilis. Alussa meillä oli vähän hermostuneisuutta, mutta loppua kohti pystyimme koko ajan parantamaan, Sadik kertoo.

 

Jesse Happonen, Helsinki