Huuhkajien nuori hyökkääjä Joel Pohjanpalo eli viimeiset neljä EM-karsintaottelua kultaisia aikoja maajoukkueessa, kun joukkue ei hävinnyt ja mies itse osui kolmesti maalipuiden väliin. Elämä seurajoukkue Fortuna Düsseldorfissa ei ole kuitenkaan tänä syksynä ollut yhtä ruusuista, sillä joukkue on kerännyt 2. Bundesliigassa vain kuusi pistettä kymmenessä ottelussa.

– Siellä on asiat aika kehnosti. Tilanteita ei tule ollenkaan ja viimeksi pelasin vasempana linkkinä ja asiat ovat vähän sekaisin. Toivottavasti siihen joku lääke löytyisi pian ja homma kääntyisi. Hyvät pelaajat meillä on, mutta pelaamme huonosti, Pohjanpalo kertoo.

Pohjanpalon omat otteetkaan eivät ole vakuuttaneet, sillä yhdeksässä ottelussa mies ei ole viimeistellyt vielä maalin maalia.

– Vähän aikaa sitten pääsin vain vaihdosta sisään, mutta edelliset kaksi peliä olen pelannut täydet 90 minuuttia. Meitä on neljä kärkeä ja taidan olla ainoa, joka ei ole vielä tehnyt maalia.

– Kaikki tiedämme että tällaista sattuu ja siitä pitää päästä vain yli. Tällaista futis on välillä.

Vaikka viime ajat ovatkin olleet helsinkiläiselle Saksassa vaikeita, niin hänen tavoitteensa on edetä ensi kaudeksi sarjaporrasta korkeammalle pelaamaan. Hän uskoo mahdollisuuksiinsa ja kertoo, että hänen otteensa maajoukkueessa on huomattu.

– Kyllä maalit varmasti lisäävät kiinnostusta. Tässä on taas tarkoitus mennä ensi kaudella uralla eteenpäin ja katsoa mitä tapahtuu. Kolmessa peräkkäisessä pelissä maali oli hyvä näyttö ja kun vastassa oli vielä Kreikkaa ja Romaniaa ja pelasin muutenkin hyvin. Ainakin Saksassa maalit on noteerattu aika isosti. Keskitytään Fortunaan ainakin nyt tämä kausi ja katsotaan sitten mitä tapahtuu.

 

Jesse Happonen, Helsinki