Suomi pelasi sunnuntaina EM-karsinnat päättäneessä Pohjois-Irlanti –ottelussa tasatuloksen 1-1. Vaikka Suomi lopettikin karsinnat häviämättä peliäkään neljää viimeiseen otteluun, jäi joukkueen keskikentän vakionimi Tim Sparville karsinnoista kokonaisuudessaan hapan maku.

– Välillä on vaikea löytää positiivisia juttuja näistä karsinnoista. Meillä oli isot odotukset, kun näimme, minkälaisia joukkueita meillä on lohkossa. Viimeiset neljä ottelua pelasimme vähän realistisemmalla pelitavalla ja enemmän puolustuksen kautta, joka sopi meidän joukkueelle. Katsotaan sitten mitä Hans Backe haluaa tammikuussa ja minkälainen pelitapa hänellä on, Sparv sanoo.

Suomi pelasit viimeiset tappiottomat neljä ottelua tyystin ilman tähtipelaaja Roman Eremenkoa loukkaantumisten vuoksi. Myös puolustuksen johtohahmo Niklas Moisander joutui jättämään pelejä väliin.

– Roman ja Nikke ovat olleet poissa pari ottelua. Se miten olemme klaaranneet kun kaksi parasta pelaajamme ovat poissa, on mielestäni hieno juttu. Näkee että tässä joukkueessa on leveyttä ja meillä on hyvä nippu.

– Roman on ilman muuta meidän kapellimestari ja paras pelaaja pallollisena. On hienoa sitten kun saamme hänet takaisin, Sparv kertoo.

Sunnuntainen ottelu oli siinä mielessä Huuhkajille spesiaali, että se oli viimeinen legendaarisella Helsingin Olympiastadionilla muutamaan vuoteen remontin vuoksi. Sparvin kuultua toimittajilta, että ainakin kolme seuraavaa vuotta menee evakossa, huomasi stadionin merkityksen pelaajille.

– Jestas!

– Se on sääli. Tämä on ilman muuta meidän koti. Olympiastadionilla on aina hemmetin hyvä fiilis, Sparv sanoo haikeana.

 

Jesse Happonen, Helsinki