Robin Lod pelasi sunnuntaina ensimmäisen ottelunsa Helsingin Olympiastadionilla aikuisten tasolla.

Lod debytoi ”Stadikalla” Pohjois-Irlantia vastaan pelatun EM-karsintakamppailun avausjaksolla, kun hän korvasi puoliajan lopussa nivusensa loukanneen Alexander Ringin.

– Ei siinä ehkä ehtinyt jännittää, kun tuli niin nopeasti kutsu kentälle. Totta kai sellainen pieni jännitys oli, mutta se on ehkä ihan hyvästä, Lod sanoi pelin jälkeen.

Suomi tuli viimeisessä EM-karsintapelissään tasoihin pelin lopussa. Paulus Arajuuri oli jättänyt paikkansa keskuspuolustuksessa ja noussut mukaan hyökkäykseen. Kasper Hämäläiseltä nappisyötön maalin eteen saanut ”Paukku” tykitti kovan vedon keskelle maalia ja yllätti Michael McGovernin.

Tasapelin myötä Suomi pelasi neljä viimeistä karsintapeliään tappioitta. Paikka ensi kesän EM-kisoihin Ranskaan jäi saamatta, mutta lähtökohdat seuraaviin karsintoihin ovat Lodin mukaan vähintään kelvolliset.

– Eivät nämä karsinnat ihan putkeen menneet, mutta lopetimme neljä viimeistä peliä hyvin. Siihen täytyy olla tyytyväinen ja se tuo uskoa seuraaviin karsintoihin, Lod muistutti.

Sunnuntain peliä oli seuraamassa 14550 silmäparia. Ennen kaikkea meteliä pitivät Pohjois-Irlannin suurilukuinen faniryhmä.

– Tunnelmaa riitti vaikkei (stadion) ihan täynnä ollutkaan. Oli hienoa nähdä myös Pohjois-Irlannin faneja siellä, Kreikan pääsarjajoukkue Panathinaikosin pelaaja sanoi.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros