Suomen maalin sunnuntain EM-karsintaottelussa viimeistellyt pelaaja oli monelle yllättävä.

Pohjois-Irlantia vastaan sunnuntai-iltana pelatun ottelun jälkeen moni Suomen pelaaja oli tyytyväinen. Joukkue oli yltänyt 1-1-tasapeliin karsintojen F-lohkon voittanutta Pohjois-Irlantia vastaan.

Suomen tasoituksesta vastasi varsin yllättävä pelaaja. Vain kolme minuuttia ennen päätösvihellystä toppari Paulus Arajuuri sai nappisyötön Kasper Hämäläiseltä maalin edustalle ja laukoi pelivälineen tulisesti keskelle maalia ohi Michael McGovernin. Osuma oli Arajuurelle A-maajoukkueuran ensimmäinen.

Muun muassa ottelua vaihtopenkiltä seurannut laitapuolustaja Kari Arkivuo oli ihmeissään Arajuuren maalin syntyhetkellä.

– Sanoin siellä penkillä vierustoverille, että mitä Paukku siellä teki. Se oli hieno taistelumaali. Hienosti hän pelasi muutenkin, Arkivuo kehui joukkuetoveriaan SuomiFutis-sivustolle.

Myös Alexander Ringin tilalle avausjakson lopussa vaihdettu Robin Lod äimistyi Arajuuren sankarillisesta noususta.

– Vähän yllätyin siinä, että mitä Paukku ylhäällä tekee. Onneksi hän lähti nousemaan reippaasti ja teki maalin, Panathinaikosin pelaaja tokaisi.

Vaikka Huuhkajilla ei ollut ennen ottelun alkamista mahdollisuuksia selviytyä ensi kesän EM-kisoihin, se lopetti karsinnat tyylikkäästi. Joukkue saalisti viimeisistä neljästä pelistään kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Suomi oli lopulta F-lohkon neljäs. Pohjois-Irlanti oli sen sijaan varmistanut paikkansa kisoihin jo torstaina kaatamalla Kreikan.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros