FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia kellotti toisena peräkkäisenä kautena kauden kaikki peliminuutit tililleen. Kahden kauden aikana Hauhia on urakoinut 66 Veikkausliigan ottelua, joissa minuutteja on kertynyt täydet 5940. Tällä kaudella samaan temppuun ei pystynyt kukaan muu.

– Aikaisemminkin olen sanonut, että helpottaa huomattavasti kaikkien pelien pelaamista, ettei tule loukkaantumisia. Mikäs siinä, Hauhia toteaa vaatimattomasti lahtelaisten sivuilla.

FC Lahti sijoittui tällä kaudella lopulta viidenneksi. Lahden paukut eivät riittäneet tällä kaudella mitalisijan uusimiseen. Koko kauden enemmän ja vähemmän ongelmana ollut tehottomuus koitui Lahden kohtaloksi.

– Iso syy on se, että sarja oli äärimmäisen tasainen. Siellä pelattiin koko kausi ristiin. Niin paljon tasaisia pelejä, missä me oltiin tilastojen valossa ja pelillisesti parempia. Ne pitää vain pystyä kääntämään voitoiksi. Loppukaudesta pystyttiin siihen paremmin, Hauhia paaluttaa.

– Niin kuin nähtiin, tässä sarjassa jokainen joukkue voi voittaa kenet vain niin kotona kuin vieraissakin. Jos pystytään luomaan paikkoja ja saadaan laukauksia niin kuin tänä vuonna käytännössä joka pelissä, ne pitää vain pystyä kääntämään voitoiksi. Ei siinä ole mitään muuta, Hauhia jatkaa.