Veikkausliigassa päivän polttava puheenaihe on ollut Keith Armstrongin poissaolo Ilveksen penkin päästä sunnuntain vieraspelissä SJK:ta vastaan.

Englantilaisvalmentaja jätti tulematta peliin, mutta ehti olla MTV:n Valioliiga-studiossa samaan aikaan kommentaattorina. Ilves tiedotti manaantaina, että poissolo tuli seurajohdollekin yllätyksenä.

– Armstrongin poissaolo ottelusta oli Ilvekselle täysi yllätys, eikä asiasta oltu etukäteen sovittu, Ilves kommentoi tapausta tiedotteessaan.

Tiedotteessa kuitenkin hehkutettiin ”Keken” panosta koko suomalaiselle jalkapalloväelle, mutta kerottiin myös tilanteesta keskusteltavan tiistaina osapuolien kesken. Seurassa vihjaillaan pelaajiston olevan tyytymätön tilanteeseen.

– On luonnollista, että tässä vaiheessa kuuntelemme herkällä korvalla myös pelaajia. Kun olemme saaneet kokoon kaiken tarvittavan tiedon, on päätöksenteon [jatkooko Keke pestissään vai ei] aika. Ennen sitä emme voi lausua asiasta enempää.

Ilveksen kausi on ollut menestys, kun ottaa huomioon lähtötilanteen. Seura sai vasta tammikuussa tietää pelaavansa liigassa, kun MYPA ei saanut liigalisenssiä. Joukkue on täytnnä puoliammattilaispelaajia ja se on ollut yksi liigakauden hienoimmista yllättäjistä ja pelaa pääsarjaa ensikin kaudella.