Perjantaina EM-karsintapelejä jatkava Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue valmistautuu Saksaa vastaan pelattavaan otteluun paraikaa Düsseldorfissa.

Suomen maalia karsintojen kahdessa ensimmäisessä pelissä vartioinut Otso Virtanen tietää, että perjantaina tulee tolppien välissä piisaamaan tekemistä.

-Saksa tuo varmuudella omalle pelipaikalleni enemmän osallistumista peliin kuin esimerkiksi Färsaaret teki. Lähdemme kuitenkin tekemään omaa juttuamme samalla tavoin kuin Venäjää ja Färsaaria vastaan, eli pyrimme estämään vastustajien pääsyn maalipaikoille, puhelimitse Saksasta tavoitettu Virtanen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Kolmatta kauttaan IFK Mariehamnissa pelaavan Virtasen mielestä Suomen tulee perjantaina esittää samanlaisia otteita puolustuspelaamisessa kuin mitä karsinnan avausottelussa Venäjää vastaan, jotta joukkue saa kamppailusta hyvän tuloksen.

-Aktiivinen puolustuspeli on kaiken avain. Saksa tulee Venäjän tavoin voimakkaasti laitojen kautta. Meillä oli Venäjää vastaan erittäin hyvä boxipuolustaminen ja koko joukkue liikkui hyvin. Samoilla keinoilla saamme otettua Saksalta aseet pois, Virtanen selitti.

Saksan ja Suomen välinen U21 EM-karsintaottelu pelataan perjantaina klo 19 Suomen aikaa Essenissä.

Suomi johtaa karsintojen 7-lohkoa kahden pelin jälkeen. Toisena on Itävalta, joka on niin ikään voittanut molemmat ottelunsa. Kolmantena majaileva Saksa on pelannut vasta yhden pelin, jonka se voitti. Neljäntenä on Adzerbaidjan, jolla on kasassa vain kolme pistettä kolmesta ottelusta. Pisteittä lohkon hännillä ovat Venäjä ja Färsaaret.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros