Rasmus Schüller jättää Veikkausliigan ja HJK:n kauden jälkeen siirtyessään Ruotsiin. Nyt edessä on kuitekin helsinkiläisseuran kannalta kaksi äärimmäisen tärkeää peliä.

SJK johtaa Veikkausliigaa ennen kahta viimeistä kierrosta. RoPS tulee pisteen päässä ja HJK kahden. Klubi on voittanut sarjan kuusi kertaa peräkkäin, mutta putken katkeamistakin suurempi menetys seuralle olisi tippuminen Mestarien liigan karsinnoista.

HJK on kuitenkin osoittanut parantamisen merkkejä vaikean kauden jälkeen. Joukkue kohtaa sunnuntaina IFK Mariehamnin kotona ja päätöskierroksella KuPS:n Kuopiossa.

– En lähde spekuloimaan kuka voittaa mestaruuden. Me otamme kuusi pinnaa jäljellä olevista peleistä ja katsotaan sitten, Schüller napauttaa SuomiFutis-sivustolle.

Schüller elää kaikin puolin mielenkiintoisia aikoja. Kauden jälkeen hän siirtyy ruotsalaisen BK Häckenin riveihin Göteborgiin. Maajoukkueessa hän pelasi Romaniaa vastaan täyden ottelun ja Pohjois-Irlantia vastaan 79. minuuttia. Uusi päävalmentaja Hans Backe ottaa ohjat vuoden alusta.

– Olen mukana kilpailemassa peliajasta. Mielestäni meillä on aika monta keskikenttäpelaajaa samalla viivalla, eli niin sanotusti saman tasoisia pelaajia. Pitää pystyä näyttämään koko ajan, jokaisessa tapahtumassa täällä ja seurajoukkueessa. Näen oman asemani hyvänä ja tästä pitää nyt jatkaa kehittymistä, jotta rooli voi vielä kasvaa.

Matti Heikkilä