Real Madridin päävalmentajan Rafa Benitezin pestin alku on sujunut varsin mukavasti, mutta ei suinkaan vailla kritiikkiä.

Jos Benitez on jossain alkukaudesta onnistunut, on se puolustuksen tilkitseminen. Ensimmäiset 11 ottelua ovat tuoneet Los Blancosin verkkoon vain kaksi maalia. Se on myös La Ligan jätin ennätys. Real Madrid johtaa myös La Ligaa kahdeksan kierroksen jälkeen.

Näistä näytöistä huolimatta Benitez on joutunut myös kuuntelemaan kritiikkiä.

– En aio antaa itselleni arvosanaa, vastasi Benitez AS:lle.

– Joukkueelle täytyy antaa arvosana ja kyse on ajasta. Tämä on vain alkua. Meillä on uusi valmentaja, uudet pelaajat ja olemme lyömättömiä. Olemme oikealla tiellä ja nähtäväksi jää, missä me olemme kauden päätteeksi.

Real Madrid on joutunut kärsimään kauden aikana loukkaantumisista. On jopa puhuttu FIFA-viruksesta. Tällä tarkoitetaan sitä, että maajoukkuepelit olisivat tehneet turhan suuren loven miehistöön.

– Meillä on paljon analyyseja. Tänään vastaanotin raportin UEFA:lta loukkaantumisista. Madrdilla on kohtalaiset tilastot. Meidän täytyy verrata joukkueisiin, jotka pelaavat kahdesti viikossa ja joilla on monia maajoukkuepelaajia. Meillä on samanlaiset tilastot näiden seurojen kanssa: 57% loukkaantumisistamme on tullut maajoukkuetehtävissä, Benitez selvitti.

Lauantaina Real Madrid pelaa Celta Vigoa vastaan. Joukkueessa on edelleen joitain loukkaantumisia, mutta Karim Benzema on jo lähellä pelikuntoa. Mateo Kovacic ja Sergio Ramos ovat ”50/50” pelikuntonsa puolesta, kuten Benitez ilmaisee.