SJK johtaa Veikkausliigaa, mutta RoPS vaanii vain pisteen päässä. Moni käyttää rovaniemeläisistä nimitystä yllättäjäjoukkue, mutta sitä ei osta Mehmet Hetemaj.

SJK pelaa Veikkausliigassa vasta toista kauttaan. RoPS on kulkenut kahden korkeimman sarjatason välillä vuosikausia. Tuorein nousu tapahtui syksyllä 2012. Tällä kaudella kaksikko taistelee liigan mestaruudesta, kun jäljellä on kaksi kierrosta.

– RoPS:sta puhutaan yllättäjäjoukkueena. Minä taas olen sitä mieltä, että heillä on todella kova joukkue. Minusta olisi enemmän yllättävää, jos he eivät olisi näin korkealla. Ennen kautta veikkaus tästä nelikosta kärkeen olisi saattanut vähän yllättää, Mehmet Hetemaj heittää Suomifutis-sivustolle.

Rovaniemeläisten takana mestaruus on vielä mahdollinen HJK:lle. FC Inter puolestaan voi nostaa itsensä mitaleille.

– Mitään ei ole vielä ratkottu. Meillä on sunnuntaina edessä erittäin kova peli Interiä vastaan. Heillä on pieni mahdollisuus mitaleille ja europaikoille, muttei mitään hävittävää. Me lähdemme otteluun rauhallisin mielin, mutta aktiivisella pelillä.

SJK kohtaa Interin sunnuntaina Turussa. Päätöskierroksella joukkueen vieraaksi Seinäjoelle saapuu sarjapaikastaan ainakin vielä sunnuntaina taisteleva FF Jaro.

– Joudumme antamaan kaikkemme, mikäli haluamme hyvät tulokset molemmista peleistä. Tunnelma joukkueen sisällä on rauhallinen ja odottava. Mitään ylilyöntiä ei ole ollut havaittavissa kumpaankaan suuntaan, Hetemaj linjaa.

Matti Heikkilä