Daniel Sjölund ja IFK Norrköping juhlivat Ruotsin Allsvenskanin mestaruutta. Titteli ratkesi tänään, kun joukkue haki 2-0-vierasvoiton Malmöstä.

Mestaruustaistossa mukana ollut IFK Göteborg pelasi Kalmaria vastaan 2-2. Huuhkajien Riku Riski pelasi loppukauden lainalla Göteborgissa. AIK sai pronssiset mitalit.

Norrköpingin tämän päivän taistoa helpotti Malmön Marcus Rosenbergin 5. minuutilla hankkima punainen kortti. Sjölund pääsi itsekin pöytäkirjaan ottamalla keltaisen kortin 20. minuutilla. Maalitykki Emir Kujovic vei lopulta Norrköpingin 1-0-johtoon 30. minuutilla. Ruotsalaishyökkääjä teki tällä kaudella peräti 21 maalia Allsvenskanissa.

Malmön takaa-ajoa vaikeutti entisestään Franz Brorssonin saama ulosajo 77. minuutilla. Ottelu ratkesi lopullisesti, kun Arnor Traustason naulasi toisen puoliajan loppuhetkillä 2-0-maalin Norrköpingille.

Mestaruus oli Sjölundille jo kolmas Ruotsissa. Ahvenanmaalainen oli voittamassa mestaruutta vuosina 2003 ja 2005 Djurgårdenin paidassa.

32-vuotias Sjölund viihtyy nykyään keskikentän keskustassa puolustavassa roolissa. Mies pelasi tällä kaudella 28 Allsvenskanin ottelua. Väliin jäi vain kaksi kamppailua – ja nekin pelikieltojen vuoksi.

34 A-maaottelua pelannut Sjölund on viimeksi edustanut Huuhkajia marraskuussa 2012.

Ruotsin mestaruus oli Norrköpingille 13:s. Viimeksi Peking-fanit juhlivat mestaruutta kaudella 1989.