Suomen alle 19-vuotiaat (1.1.1997) pojat hävisivät hyvästä taistelusta huolimatta EM-alkukarsinnan toisessa ottelussaan Englannille 0-1 (0-0).

Suomi oli aloittanut Makedoniassa pelattavan turnauksen torstaina upealla 1-1-tasapelillä Italian kanssa. Turnaus päättyy Suomen osalta tiistaina isäntämaata vastaan.

Todella kosteissa olosuhteissa ja niukasti pelikelpoisella kentällä pelattu ottelu lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä. Ensimmäisellä puoliajalla ei maalitilanteilla juhlittu. Kumpikin maa sai ensimmäisen kolmevarttisen aikana aikaiseksi yhden laukauksen vastustajan maalia kohden. Kuvaavaa kentän kunnolle oli se, että Samuel Haglundin läpiajo vesittyi siihen, että pallo pysähtyi vesilätäkköön.

– Olosuhteet olivat mitä olivat. Aika fyysiseksi painimiseksi tämä ottelu muodostui, Suomen valmentaja Jarkko Wiss mietti Palloliiton kotisivuilla.

Toisella puoliajalla Englanti sai pelistä paremmin otetta ja teki ratkaisumaalin 73. minuutilla. Tammy Abraham ei läpiajostaan erehtynyt vaan pisti pallon varmasti Suomen maaliin.

– Jos peli pitää hävitä, niin ehkä se 0-1 on sitten se paras tulos jatkoa ajatellen. Hugo Keto pelasi hyvän ottelun maalillaan. Maalivahteihin ei meidän turnauksemme ainakaan ole kaatunut, Wiss kehui suurseura Arsenalin akatemiavahtia ja avauspelin pelannutta Markus Uusitaloa.

Suomi on nyt saalistanut pelaamistaan kahdesta ottelusta yhden pisteen. Alkukarsintojen viimeinen haaste on edessä tiistaina isäntämaa Makedoniaa vastaan.

– Nyt harsitaan miehet kasaan ja jatketaan taistelua. Taisteluilme on ollut täällä erinomainen koko ajan, Wiss kiitteli.

Lohkosta kaksi parasta etenee karsinnan seuraavaan vaiheeseen. Lisäksi 13. lohkosta paras lohkokolmonen pääsee jatkoon.

Suomi-Englanti 0-1 (0-0)
73. min 0-1 Tammy Abraham

Suomen kokoonpano
Hugo Keto
Thomas Mäkinen
Mikko Pitkänen
Leo Väisänen
Roni Peiponen
Calvin N’Sombo -> 74. Mikko Kuningas
Aatu Laatikainen -> 78. Ilmari Niskanen
Kaan Kairinen
Lauri Ala-Myllymäki C (var.)
Samuel Haglund -> 62. Oskari Jakonen
Aleksis Lehtonen

Vaihdossa:
Markus Uusitalo
Akseli Kalermo
Fredrik Jensen

Ei kokoonpanossa:
Nicholas Hämäläinen