Ensi kesänä Ranskassa pidettävien jalkapallon EM-kisojen maista jo puolet on selvillä, kun lauantaina Italia, Belgia ja Wales varmistivat paikkansa turnauksessa.

Belgia ja Wales varmistivat B-lohkosta kisapaikat. Belgia voitti Andorran 4-1-lukemin ja Walesinkin kisapaikka varmistui vaikka joukkue hävisi 0-2-lukemin Bosnia Hertsegovinalle, kun samalla Israel hävisi kotonaan Kyprokselle 1-2-lukemin.
Jatkopaikassa ennen päätöskierrosta on kiinni nyt Bosnia-Hertsegovina, joka kohtaa tiistaina Kyproksen, mutta Israelillakin on saumansa. Joukkue kohtaa Belgian.

Suurmaista Hollanti on jäämässä rannalle

A-lohkossa suorat kisapaikat olivat jo syyskuussa jaettu Islannille ja Tshekille. Kiinni kolmossijassa ennen päätöskierrosta on yhä Turkki, joka kaatoi Tshekin vieraissa 2-0-lukemin lauantaina.

Hollanti kaatoi Kazakstanin vieraissa 2-1-lukemin ja jahtaa Turkkia kahden pisteen päästä. Tiistaina Hollanti isännöi Tshekki ja Turkki Islantia. Hollannin tilanne näyttää tukalalta, koska molempien vastustajilla ei ole panosta.

Italia kisoihin, Norja kiinni kisapaikassa

Italia eteni jo kuudennen kerran peräkkäin EM-kisoihin voittamalla lauantaina Azerbaidzanin 3-1-lukemin. Lohkovoitto tulee, jos joukkue ei häviä Norjalle päätöskierroksella. Norja, joka voitti lauantaina Maltan 2-0, on parhaillaan kiinni kakkossijassa eli suorassa kisapaikassa.

Kroatia on kaksi pistettä Norjan perässä kolmantena kaadettuaan lauantaina Bulgarian kotikentällä 3-0-lukemin ja päätöskierroksella joukkue kohtaa vieraissa Maltan. Norja ja Kroatia ovat varmistaneet paikkansa vähintään jatkokarsinnassa.

EM-kisoissa nähtävät maat:

Ranska (isäntämaa)
Belgia
Englanti
Espanja
Italia
Itävalta
Islanti
Pohjois-Irlanti
Portugali
Sveitsi
Tshekki
Wales